Halikarnas Balıkçısı anılıyor

''Halikarnas Balıkçısı'' olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 39'uncu yılında Bodrum'da çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Halikarnas Balıkçısı anılıyor
13 Ekim 2012 Cumartesi 13:58 tarihinde eklendi, 1.378 kez okundu.

 

Bodrum Belediyesince düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcılar, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı Müzesini gezdi, Kabaağaçlı'nın yazı ve resimlerini inceledi. 
     
Kabaağaçlı'nın Gümbet Mahallesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma törenine katılan bazı öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdi. 
     
Anma programında konuşan Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Galip Güven, Bodrum aşığı, roman öykü ve deneme yazarı Kabaağaçlı'yı ölümünün 39'uncu yılında saygıyla andığını söyledi. 
     
Kabaağaçlı'nın Bodrum'a olan aşkı nedeniyle eserlerini ''Halikarnas Balıkçısı'' takma adıyla yazdığını hatırlatan Güven, ''Halkarnas Balıkçısı 25 yıl yaşadığı Bodrum'u güzelleştirmek ve dünyaya tanıtmak için büyük çaba harcamıştır. Kendi elleriyle diktiği fidanlar, bugün Bodrum'un en güzel yeşil alanlarını oluşturmuştur'' dedi. 
     
Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sagat ise Kabaağaçlı'nın Bodrum'a çok emek verdiğini, sadece yazar değil balıkçı, öğretmen, rehber, yazar ve ressam kişiliği ile kalplerde çok önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. 
     
Anma programı kapsamında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi önünde fidan dikme töreni yapılacak.