Halil Ergün Twitter'ı salladı

Usta oyuncu Halil Ergün'ün, "Başbakanı seviyorum" sözleri sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Halil Ergün Twitterı salladı
26 Kasım 2012 Pazartesi 16:13 tarihinde eklendi, 2.580 kez okundu.

Balçiçek İlter'le Memleketin Hali programının dün geceki konukları Latife Tekin, Halil Ergün, Kutluğ Ataman ve Yasemin Mori'ydi. Programa Halil Ergün ve Kutluğ Ataman'ın "AK Parti'ye oy verdim" itirafları ve Latife Tekin'in “İkisi de yandaş” yorumu damgasını vurdu. 

 
OYUMU AK PARTİ'YE VERDİM
 
Kutluğ Ataman neden AK Parti'ye oy verdiğini şu sözlerle açıkladı: Baskın Oran'a oy vermek için evden çıktım ve oy vereceğim liseye gittim. Orada beklerken, ellerinde Türk bayrakları olan iki tane bayanın örtülü bir kadına yaptıkları mimikleri ve kadını alenen onaylamadıklarını gördüm. Bu beni o kadar rahatsız etti ki tamamıyla duygusal bir şekilde AK Parti'ye oy verdim.Burada acil bir mesele var, AK Parti'ye oy vermem lazım diye düşündüm.
 
YENİ ANAYASA İSTİYORUM
 
Bu durum size çok aptalca gelebilir ama politika zaten böyle bir şey. Birazcık da gönlünüzle ve vicdanınızla karar veriyorsunuz. Ben de insanı öne çıkardığım için, bu tip bir davranışı yaşadığım toplumda asla tasvip edemediğim için AK Parti'ye oy verdim. Sonucundan da memnunum. Ancak beklentilerim tam olarak karşılandı diyemem. Çünkü ben yeni anayasa istiyorum, oyumu da bunun için verdim
 
MAHALLE BASKISI HİSSETTİM, BİZİ AFOROZ ETTİLER
 
“O zaman ben de bir itirafta bulunayım” diyen Halil Ergün: Genel seçimlerde arkadaşlarımla birlikte hiçbir partiye oy vermemeye karar vermiştik. O günlerde oy kullanırsam AK Parti'ye oy verecektim. Daha sonra evde televizyon izlerken dedim ki ben neden oy vermiyorum. Üzerimde bir mahalle baskısı hissettim ve çok sinirlendim kendime. Hem yurttaşlık görevimi de yerine getirmiyordum. Mustafa Alabora'yı aradım ve ben “AK Parti'ye oy vermek istiyorum “ dedim. Bana 'Ben o kadarını yapamam' dedi. Ben de oy kullanmaya gittim ve oyumu AK Parti'ye verdim.  Ancak oy verdikten sonra bizi aforoz ettiler, bizi mahvettiler. Hakkımda söylenmeyen şey kalmadı.
 
LATİFE TEKİN'DEN “YANDAŞ” AÇIKLAMASI
 
Bu açıklamalar üzerine araya giren Latife Tekin, Kutluğ Ataman ve Halil Ergün'ün de yandaş olduğunu söyledi. Tekin, “Bence bu akşamdan sonra işleriniz açılacak ama insanlar size tepki göstermeye devam edecek” dedi.
 
Halil Ergün’e twitter’da eleştiri yağdı.. 
 
- Halil Ergün, hayatı boyunca sol değerleri sömürmüş bundan rant sağlamış, tek derdi para ve kadın
 
- Halil Ergün daha geçen sene "Tiyatroma Dokunma" eylemlerine katılırken tiyatroları kapatmaya çalışanın Akp oldugunu bilmiyordu sanırım.. 
 
- Halil Ergün’e neden yukleniliyor ki? Sezen aksu kime oy veriyor? Ayrica napalim bize ne!
 
- Akparti ye oy verdigini söyledi diye neredeyse idam geri gelsin Halil ergün ü asalım diyeceksiniz.Bunu söyleyenlerde ülkede baskı var demede