Halil Sezai neden ağladı?

'İncir Reçeli' filmindeki başarısından sonra tüm dikkatleri üzerine çeken Halil Sezai Paracıkoğlu geçtiğimiz hafta Yalova Ortopedikliler Spor Kulübü yararına verdiği konser sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Halil Sezai neden ağladı?
11 Haziran 2012 Pazartesi 13:46 tarihinde eklendi, 1.761 kez okundu.

 

Halil Sezai; Konser öncesi verdiği röportajında ne kadar duygusal olduğunu şu sözlerle anlattı; "Ben ağlak bir adamım, yapacak bir şey yok. Ünlü çizgi film karakterleri Tom ve Jerry'nin barıştığı bir anı görüp hüngür hüngür ağladığımı biliyorum." 
 
Müzikalite olarak müziğin neresindesiniz? 
 
Kendimi, müziğin hiçbir yerinde görmüyorum. "Böyle yaptım, şuraya geldim; böyle giderim" diye bir planım yok! Gitarımı elime aldığımda içimden gelen şarkıları yapıyorum. 
 
Gitarla tanışma hikayenizden biraz bahseder misiniz? 
 
İlk kez 16'ncı yaş günümde gitarı elime aldım. Bana onu; annem ve babam hediye etti. Benim babam eski basçılardandır. İlk akordlarımı da bana o gösterdi. O gün bugündür de gitarımı tıngırdatıyorum ama profesyonel anlamda gitar çalmayı bilmiyorum. Şarkıları duyduğum seslerle yapıyorum. Gitar, bana sadece aracı oluyor. Gitarı elime aldığım ilk andan itibaren bir şeyler karalayıp, bir şeyler mırıldanıyorum. Annem de babam da şarkı söylemeyi sever ama babamın sesi biraz kötüdür. Sabahları başımızı çok ağrıtmıştır. (Gülüyor) 
 
Halil Sezai'nin şarkıları, birçok kişi tarafından beğenilirken, bazı kesimler tarafından da 'Ayyy Ayyyh' nidaları yüzünden eleştiriliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 
 
Dünyada birçok sanatçı, müziğinde nidalara yer veriyor. Bir kere beni "Şarkılarında bağırıyor" diyerek yorumlayanlar cahildir! Benim şarkılarımda İspanyol tarzı ve nidaları çok vardır. Bunu söyleyenler de, muhakkak bu tarz şarkıları dinlemişlerdir. Dünyada sadece 'La la na na naa' yapıp, şarkı söyleyenler var. O şarkının nakaratı içimden öyle geldi ve öyle oldu. Bu söylenenleri takmıyorum. 
 
Halil Sezai duygusal biri mi, ağlamaktan çekinir mi? 
 
Bazı şarkılarımı gerçekten ciddi fiziksel acı çekerek yazdım. Ruhsal acının yanında fiziksel acı da çektim. Ruh, gerçekten çok önemli ve bedeni ele geçirebilen bir şey. Ben mideme kramplar girerek şarkı yazdığımı bilirim. Ruh hali, insanı ağlatır ama fizik olarak gözün şişer. Şimdi bunları anlatınca diyorlar ki: "Arkadaş ne ağlak adamsın sen!" Ben ağlak bir adamım, yapacak bir şey yok. Ünlü çizgi film karakterleri Tom ve Jerry'nin barıştığı bir anı görüp hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Şimdi ben bunu kimseye açıklayamam. Ne yapabilirim ki? Hakikaten aşık olmakla ilgili bu... Kadına da, kedime de, kuşuma da aynı şekilde. Diktiğim bir domates var şimdi, her gün tedirginim; rüzgar esecek ve yaprağına bir şey olup kırılacak diye... Bunu bir yerde söylediğin zaman diyorlar ki "Ruh hastası mısın, niye ağlıyorsun?" Ama ben ağladığım kadar da gülen, kahkaha atmayı çok seven biriyim. Benim yaptığım bazı şarkılarda yakaladığım ruh hali de bana itiraz edemez. Sen, bana "Ne kadar ağlaksın" diyemezsin. Çünkü sen de öylesin. Çünkü benim gibi yaşıyorsun. Hepimiz birbirimize benziyoruz. Bizi birbirimizden ayırmıyorum. 
 
Siz, aşırı alkol tüketen biri gibi gösteriliyorsunuz. Bu konuda ne söylemek istersiniz? 
 
Herkesin aldığı kadar alıyorum. Her dakika alkol tüketen, alkolik biri değilim.