Halil Ünal gözaltında

Kulüpler Birliği Vakfı'nın ve Eskişehirspor Kulübü'nün eski başkanı Halil Ünal gözaltına alındı.

Halil Ünal gözaltında
27 Haziran 2013 Perşembe 15:13 tarihinde eklendi.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, bu sabah Halil Ünal'ın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi adliyeye getirdi. 
 
Avukatları, Halil Ünal'ın yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere adliyeye getirildiğini, burada cumhuriyet savcısına bilgi vereceğini söyledi. Avukatlar, konunun Eskişehirspor Kulübü ya da Ünal'ın başkanlığını yürüttüğü Pancar Ekicileri Kooperatifi ile bir ilgisinin bulunmadığını da belirtti.
 
BAŞSAVCILIKTAN YAZILI AÇIKLAMA
 
Eskişehirspor Kulübü eski Başkanı Halil Ünal'ın aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltına alınıp Adliye'ye sevk edilmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.
 
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi sitesinde yapılan basın açıklamasında şüphelilerin 2006 yılında İl Özel İdaresi tarafından Eskişehir- Seyitgazi yolu yapımındaki ihaleye fesat karıştırmakla suçlandıkları belirtilerek, şöyle denildi:
 
"13 Şubat 2006 tarihinde Eskişehir İl Özel İdaresi tarafından yapılan Eskişehir–Seyitgazi yolu toprak tesviye sanat yapıları ve üst yapı yapım işi ihalesine fesat karıştırıldığına, rüşvet alma ve rüşvet verme suçlarının işlendiğine dair delillere, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığınca bir başka suç nedeniyle yapılan soruşturma sırasında şüphelilerden İ.B.’nin işyerinde 6 Mayıs 2010 tarihinde yapılan aramada ulaşılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada toplanan deliller çerçevesinde ihale komisyonu üyeleri N.B., B.Ö., A.H.C., A.G., ihaleye katılan şirket yetkilileri ve ortakları İ.B., İ.I., S.I., H.Ç., K.C., Z.C., R.E. ile H.Ü.’nün gözaltına alınmasına karar verilmiştir."
 
(CNN Türk)