Halının başkentine ilgi yoğun

Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Tekstil Heyeti, Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği'nin (GAPGİAD) misafiri olarak, halı sektörü ve tekstil yatırımlarını yerinde inceledi.

Halının başkentine ilgi yoğun
13 Kasım 2013 Çarşamba 18:57 tarihinde eklendi.

Gaziantep, yeni yatırım yapmak isteyen iş adamları için önemli bir referans noktası oluşturmaya devam ediyor. KALİDA’nın tekstilci üyeleri, GAPGİAD’ın misafiri olarak geldikleri Gaziantep’te tekstil ve halı fabrikalarını gezerek, sektör ve halıcılıkla ilgili tecrübe paylaşımında bulundu.

GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihan Dağcı, yapmış olduğu değerlendirmede, “Gaziantep, halı üretiminde merkez konumunda bulunmakta, ülkemizde üretilen halının yüzde 90’ına yakın bir kısmını bizler üretmekteyiz. Halı üretiminin yanı sıra halı yan sanayi de şehrimizde çok gelişmiş durumdadır, bu da bizler için önemli bir avantaj sağlamakta, ihtiyacımız olan iplik ya da diğer ürünleri kısa sürede temin etmekteyiz.” dedi.

Dünya halı pazarında rekabet etmenin kolay olmadığını belirten Dağcı, bunun için Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini, yeni ürün geliştirmek için her yıl çok ciddi bir kaynak aktarımını bu alana ayırdıklarını açıkladı.

Son yıllarda halıyla ilgili çok ciddi yatırımların yapıldığı Gaziantep’te, üretimin faydaları yanında sektörün birçok sorunlarının da çözüm bulmayı beklediğini kaydeden Dağcı, “Halı sektörünün kalifiye eleman sıkıntısı, üretim kapasitelerinin artmasının önündeki en büyük engel olarak durmaktadır.

Üretimin artmasıyla ortaya çıkan pazar sıkıntıları da yeni pazarlar bulunarak aşılması gereken bir sorunken, bu konuda sanayiciye en büyük desteği GAPGİAD sağlamaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.


CİHAN