Halk otobüsüne mermi isabet etti: 1 yaralı

Gaziosmanpaşa'da halk otobüsüne isabet eden mermi sonucu bir kişi yaralandı. Merminin askeri bölgeden atıldığı iddia edildi.

Halk otobüsüne mermi isabet etti: 1 yaralı
15 Ocak 2013 Salı 18:24 tarihinde eklendi.

 

Trafik Müşavirliği yapan Şükrü Akpınar (36) dün saat 12:30'da Rami'den Sultangazi'ye gitmek üzere Mecidiyeköy - Cebeci Mahallesi seferini yapan özel halk otobüsüne bindi. Akpınar, otobüste en arka sıralarda koridor kısmında bir koltuğa oturdu. Otobüs, Metris Cezaevi Nizamiyesi'nin karşısına denk gelen Gazi Ahmet M. Paşa İlköğretim Okulu durağında bir kaç yolcu indirdi. Otobüs tam hareket etmeye başladığı sırada silah sesi duyuldu. Şoför Fesih Türkmen, yolcuların paniklemesi üzerine otobüsü park etti. Yapılan kontrolde Şükrü Akpınar’ın silahla vurulduğu görüldü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Akpınar'ı hastaneye kaldırdı.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, otobüs camını delip yolcuyu yaralayan mermiyi alarak incelenmek üzere kriminal labaratuvara gönderdi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Metris Cezaevi yakınında bulunan askeri bölgede ise askeri savcılık da soruşturma başlattı.
 
Halk otobüsü sahibinin avukatı olan Fırat Epözdemir de merminin askeri bölgeden geldiği iddialarını yineledi. Avukat Epözdemir şu açıklamalarda bulundu: “Net olmamakla birlikte olay yerini anlatacak olursak, merminin geldiği yer askeri bölge olarak gözüküyor. O sırada otobüste bulunan ve askerliğini yapmış kişilerin iddia ettiği üzere mermi çekirdeğinin G3 piyade tüfeğine ait olduğu belirtildi.”
 
Olayın meydana geliş şekli hakkında bilgi veren Epözdemir şöyle konuştu: “Otobüs Mecidiyeköy’den hareket ederek Cebeci’ye gidiyor. Gazi Ahmet M. Paşa İÖO. durağında yolcu indirip alıyor. Otobüsün hareket ettiği esnada bir silah sesi duyuluyor. Silah sesi otobüste bir panik oluşturuyor. Otobüs 200 metre ilerledikten sonra duruyor. Şoför otobüsü kontrol ettiği sırada bir camdan mermi girdiği ve arka camdan çıktığını görüyor. Yolculardan birinin ise yaralandığını görüyorlar.”

CİHAN