Halk pazarına 3 ülkeden müşteri

Edirne’de kurulan halk pazarı, komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen çok sayıda müşterisi nedeniyle uluslararası halk pazarı konumuna geldi.

Halk pazarına 3 ülkeden müşteri
29 Ağustos 2014 Cuma 16:38 tarihinde eklendi.
 
Cuma günleri kurulan halk pazarına Türk müşterilerin yanı sıra gelen yüzlerce Yunan ve Bulgar turist, satılan kıyafetleri hem ucuz hem de kaliteli olması nedeniyle tercih ediyor. Ülkelerinden otobüslerle turlar düzenleyerek Edirne’ye gelen Yunan ve Bulgar müşteriler ayakkabıdan, kıyafete güzellik malzemesinden, çamaşıra kadar tüm ihtiyaçlarını Edirne'deki pazardan karşılıyor. Üç ülke vatandaşına hizmet veren halk pazarı esnafı, tezgahlarında sattıkları ürünleri Türkçe, Yunanca ve Bulgarca yazılarla fiyatlandırıyor.
 
ORTAK KÜLTÜR AYNI PAZARDA BULUŞUYOR
 
Pazar esnafından Mehmet Şengül, ortak kültüre sahip bir toplumun aynı pazarda buluşması kendilerine büyük mutluluk kattığını söyledi. Türk müşterilerinin yanında çok sayıda Yunan ve Bulgar müşterilerinin olduğunu anlatan Şengül, "Benim ve diğer esnaf arkadaşlarımın çok sayıda Yunan ve Bulgar müşterileri bulunuyor. Yurt dışından gelerek bizim ürünlerimizi satın alan müşterilerimizin her geçen gün sayısı artıyor. Yunanistan’da yaşanan kiriz bizim işimize yaradı" dedi.
 
Pazarda giyim eşyası satan Hayrettin Kuyucu ise Bulgaristan’dan gelen müşterilerinin tezgahından toptan sattın aldıkları ürünleri ülkelerinde parakende olarak sattığını belirtti. Bulgaristan'dan gelen müşterilerinin ülkelerindeki tekstil ürünlerinin pahalı olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiğini ve satın aldıklarını ülkelerindeki kendi işyerlerinde parakende olarak sattıklarını söyleyen Kuyucu, "Böyle geçimini saylayan çok tanıdığım Bulgaristanlı müşterim var. Ulus pazarı sadece bizim için değil onlar içinde geçim kaynağı oluyor" diye konuştu.
 
Edirne’de yedi yıldır haftanın her Cuma gününde kurulan halk pazarında marka ürünlerin benzerleri ile ihraç fazlası ürünleri satılıyor. Pazara komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan'nın yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’den gelen çok sayıda müşterisi bulunuyor.

DHA