Halkbank hisseleri yarın işlemde

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan duyuruya göre Halkbank hisse senedi sırası kapalı olduğu 7 işlem gününün ardından yarın yeni paylarla birlikte işlem görmeye başlayacak.

Halkbank hisseleri yarın işlemde
20 Kasım 2012 Salı 16:37 tarihinde eklendi.

 

Halkbank hissesi en son işlem gördüğü 9 Kasım tarihinde günü 15,90 liradan kapatırken ikincil halka arzda fiyat 15,10 lira olarak gerçekleşmişti. Yarın işlem görmeye başlayacak Halkbank hisselerinin halka açıklık oranındaki artış nedeniyle endeks üzerinde ağırlığı da artacak. 
     
Analistler Halkbank hisselerinin endekse en fazla etkisi olan hisseler sıralamasında mevcut durumda 8. sırada olduğunu, halka açıklık oranının artmasından sonra ise Garanti Bankası ve İş Bankası'nın (C) ardından 3. sıraya yükselebileceğini tahmin ediyor. 
     
Ayrıca İMKB'den yapılan duyuruda Halkbank (HALKB) hissesinde yarın, son işlem günü 2. seansta oluşan baz fiyat olan 16,15 liradan işleme başlatılacağı bildirilerek, HALKB işlem sırasında tek seferde girilebilecek maksimum emir miktarı da 100 bin lot olarak belirlendi. 
     
Halkbank hissesinin endekse etkisi yarın artmayacak- 
     
İMKB'de bir süredir hisselerin halka açıklık oranındaki değişiklikler haftanın son işlem günü değerlendirilerek bir sonraki hafta salı günü KAP'ta duyuruluyor ve çarşamba günü yeni halka açıklık oranı ile endeks hesaplamasına başlanıyor. 
     
AA muhabirinin görüşlerine başvurduğu İMKB'den bir yetkili bazı özel durumlarda bu sürecin Başkanlığın onayı ile hızlanabildiğini belirtti. 
     
Halkbank'ın ikincil halka arzının büyüklüğü nedeniyle özel bir durum olarak kabul edilebileceğini kaydeden yetkili, ancak halka arzın ardından payların Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından müşteri hesaplarına tam ve eksiksiz olarak geçilmesinin ardından böyle bir değerlendirme yapılabileceğini, bunun da yaklaşık 30 bin yatırımcı söz konusu olduğundan bir kaç gün daha sürebileceğini ifade etti. Yetkili her durumda mutlaka bir gün önce KAP'ta yeni halka açıklık oranı ile hesaplamaya dahil edileceği yatırımcılara duyurulacak dedi.