'Halkın cumhurbaşkanı olurum'

AK Parti milletvekilleriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için nabız yokladı. Başbakan Erdoğan'ın toplantıda "Köşk'e çıkarsam halkın cumhurbaşkanı olurum" dediği öğrenildi.

Halkın cumhurbaşkanı olurum
16 Nisan 2014 Çarşamba 21:17 tarihinde eklendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde istişare toplantısı yapıldı.
 
Bakan ve milletvekillerin katıldığı toplantıda yerel seçim sonuçları masaya yatırıldı. Başbakan Erdoğan'ın toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı için nabız yokladığı öğrenildi.
 
Toplantıda milletvekillerine bir de anket sunuldu. Üç isim yazmaları istenen milletvekillerinin tamamına yakını, Köşk adayı olarak ilk sıraya Başbakan Erdoğan'ın adını yazdı.
 
Milletvekilleri, üç dönem kuralının da kaldırılmasından yana görüş bildirdi.
 
'GÖRÜŞTÜK YİNE GÖRÜŞECEĞİZ'
Başbakan'ın Köşk'ten yapılan "Gül ile Erdoğan henüz görüşmediler" açıklamasının aksine Gül ile cumhurbaşkanlığı konusunda bir kez görüştüğünü ve yine görüşeceklerini söylediği öğrenildi.
 
PARALEL YAPI İLE MÜCADELE MESAJI
Başbakan, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda henüz karar vermedim, istişare sürecini işleteceğim. Nefsi mülahazalarla hareket etmem ama Başbakan da olsam, cumhurbaşkanı da olsam paralel yapı ile mücadele edeceğim" dedi.
 
'HALKIN CUMHURBAŞKANI OLURUM'
Başbakan ayrıca, "Köşk'e çıkarsam halkın cumhurbaşkanı olurum. Anayasal yetkilerimin tümünü kullanırım" ifadesini kullandı.
 
ÇELİK'TEN AÇIKLAMA
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, üç saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamasında Çelik, cumhurbaşkanlığı seçimi ve üç dönem kuralının il başkanları, büyük kongre delegeleri ve AK Parti kampında ikinci kez millitevekilleriyle değerlendirileceğini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan'ın bu süreçte sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle de görüşeceği öğrenildi.
 
Toplantıda dinlemeye karşı önlem olarak milletvekilleri cep telefonları salona alınmadı.