"Halkın parasına sahip çıkıyoruz"

Aydın’ın Nazilli ilçesinde temel atma ve açılış törenlerine katılan yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Halkın parasına sahip çıkıyoruz
07 Şubat 2014 Cuma 17:57 tarihinde eklendi.

Eroğlu, konuşmasında, "Bunlar nasıl yapılıyor? Neyle yapılıyor? Dışarıdan para almıyoruz, sizden aldığımız vergilerle yapıyoruz. Hükümetimiz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan ve bu konuda gece gündüz çalışan tek hükümettir. Fakir fukara, dul, yetim, yaşlı herkese yardım elimizi uzatıyoruz, çünkü sizin paranıza sahip olana bir hükümetiniz var.” dedi.

Toplam 697 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu, "Aydın Aydın olalı, Nazilli Nazilli olalı böyle yatırım görmemiştir. Geçmişe dönüp bakın. Son üç yılda Aydın’a 93 hizmetle 1 milyar 610 milyon lira yatırım yapmışız. 11 yılda Türkiye’de muhteşem yatırımlara imza atıldı.

İnsan hafızası çok çabuk unutur, o yüzden biz paramızın pul değerinde olduğunu, yanında altı tane sıfır olduğunu çabuk unuttuk. Enflasyon canavarı vardı, onu yok ettik, onu da çok çabuk unuttuk. Artık o dönemler geride kaldı. Artık ülkemize IMF heyet geliyor mu? Devlet başkanı gibi karşılanıyor mu? IMF'ye borcumuzu ödedik çünkü. Artık başı dik bir Türkiye var. 23,5 milyar dolar IMF borcunu biz borçlanmadık ama biz ödedik.” şeklinde konuştu.

Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonlarından önce Merkez Bankası kasasında 136 milyar dolar olduğunu kaydeden Veysel Eroğlu, şimdi ise 130 milyar dolardan fazla olduğunu söyledi. Ülkedeki su sıkıntısına son verdiklerini de belirten Bakan Eroğlu, “Bazıları milleti saf sanıyor ama bu millet büyük bir feraset sahibi, her şeyi görüyor.

Millete soruyorum bazen, 17 Aralık operasyonu nedir diye, vatandaş aynen şunu diyor: 'Türkiye dünya ligine çıktı, G20 ülkeleri arasına girdi. Başı dik. Borçlarını ödeyince tabii ki bunun çekemeyen dış güçler, düşman devletler ne gerekiyorsa yapıyor. Biz bunun farkındayız.' Dolayısıyla bu ferasetinden dolayı, gerçekten vatan, millet, bayrak sevgisinden dolayı vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Nazilli Kapalı Spor Salonu'ndaki törende Çobanlar köyünden 80 vatandaşa, içine 88 kestane ve ceviz fidanı dikilen 60 dekarlık arazileri kurayla verildi. Eroğlu, daha sonra Aydın'a geçerek, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen temel atma törenine katıldı. Törende Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti milletvekilleri, daire müdürleri ve diğer vatandaşlar da hazır bulundu.


CİHAN