''Halo Dayı''ya son veda

Tiyatro sanatına yıllarını veren ve ''Kurtlar Vadisi'' dizisinde canlandırdığı ''Halo Dayı'' karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Sönmez Atasoy, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Halo Dayıya son veda
16 Aralık 2011 Cuma 13:11 tarihinde eklendi, 4.124 kez okundu.

 

Atasoy'un cenazesi, Büyük Tiyatro'da düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camisine getirildi. Cenazeye, sanatçının kızı Fadik Sevin Atasoy, sanatçının eski eşi Emel Göksu, yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, "Kurtlar Vadisi" adlı dizide "Polat Alemdar" karakterini canlandıran Necati Şaşmaz, "Memati" karakterini canlandıran Gürkan Uygun, sanatçılar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 
     
Cenazede "Kurtlar Vadisi" dizisinin oyuncularından Gürkan Uygun'un gelmesiyle birlikte büyük bir hareketlenme yaşanırken, oyuncu, bazı vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini cenazede bulunduğunu belirterek kabul etmedi. 
     
Sönmez Atasoy'un "Halo Dayı" karakterini canlandırdığı "Kurtlar Vadisi" ve son olarak rol aldığı "Sakarya Fırat" dizisinin oyuncuları cenazede yer alırken, oyuncular vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 
     
Sönmez Atasoy'un cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.