Halter Milli Takımı Eğirdir’de kampa girdi

Halter Millî Takımı, Mersin’de yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na hazırlanmak için Eğirdir’de kampa girdi

Halter Milli Takımı Eğirdirde kampa girdi
20 Mayıs 2013 Pazartesi 15:12 tarihinde eklendi.

Eğirdir Spor Salonu’nda antrenmanlarına başlayan Halter Millî Takımı altın madalyalarına yenisini eklemeyi hedefliyor.

Akdeniz Oyunları Şampiyonu ve dünya ikincisi Millî Halterci Mehmet Yılmaz Halter Millî Takımı’nın antrenörü olarak Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret etti. Halter Millî Takımı Antrenörü Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Müsabakalar öncesi dünya, olimpiyat oyunları dâhil olmak üzere önemli müsabakaların son durağı hep Eğirdir oluyor. Eğirdir güzel ve şirin bir yer. Eğirdir’in havası, yemekleri ve insanları bizlere ayrı bir güç veriyor. Eğirdir antrenman için çok uygun bir yer. Bunun için 1994’den bu yana tercihimiz böyle devam ediyor. 15-16 Haziran’da Mersin’e geçeceğiz. Mersin’de yapılacak Akdeniz Olimpiyatları’nda altın madalyalar kazanmak için çalışmalarımıza başladık.”

Halter Millî Takımı’nın kamp için Eğirdir’i seçmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de yaptığı açıklamada, “Eğirdir’i sevmeniz bizleri çok sevindiriyor. Burada kamp kurmanız, çalışmalarınızı yapmanız vesilesiyle Eğirdir’in ismini her tarafa duyuruyorsunuz ve dolayısıyla Eğirdir’imize büyük katkıda bulunuyorsunuz." diyerek şöyle devam etti:

"Türk Millî Halter Takımımızın Eğirdir’de çalışma yapması oksijeni bol olan Eğirdir’in havasını soluması şahsımı memnun ettiği kadar, bütün halkımızı da aynı duygularla mutlu ediyordur. Akdeniz Oyunları’na hazırlanıyorsunuz. Hazırlıklarınızda başarılar diliyorum. Eğirdir Belediyesi olarak Halter Millî Takımımıza her konuda yardımcı olmaya hazırız.”

Halter Millî Takımı’nın Eğirdir kampında, olimpiyat şampiyonu Taner Sağır, dünya şampiyonu Mete Binay, olimpiyat 3.sü Sedat Artuç, Avrupa şampiyonu Bünyamin Sezer ve Gökhan Kılıç, Akdeniz Oyunları’nda altın madalya için hazırlıklarını sürdüren millî halterciler arasında yer alıyor.


CİHAN