Halterde 3 madalya daha

23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda mücadele eden milli sporcu Gökhan Özenoğlu, silkmede gümüş, toplamda ise bronz madalyanın sahibi oldu

Halterde 3 madalya daha
26 Kasım 2014 Çarşamba 13:22 tarihinde eklendi.

Kıbrıs Rum kesiminde devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası’ nda podyuma çıkan Gökhan Özenoğlu, koparmayı 126 kilo ile 5'inci sırada tamamladı. Silkmede 162 kilo kaldırarak 2'nci sırayı alan milli halterci, toplamda ulaştığı 288 kilo ile Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

69 kiloda yarışan bir diğer Türk sporcu Hikmet Özdemir ise koparmada 121, silkmede 133 kilo kaldırarak 5'inci oldu. Özdemir, toplamda ulaştığı 254 kilo ile genel klasmanda da 5'inci sıraya yerleşti.

MEHTAP KURNAZ'DAN BRONZ MADALYA

Bayanlar 63 kiloda podyuma çıkan Mehtap Kurnaz ise silkmede bronz madalya kazandı. 88 kilo ile koparmayı 5’inci olan Kurnaz, silkmede 108 kiloda başarılı olarak kürsünün 3'üncü sırasına çıktı. Toplamda ise 196 kiloya ulaşan Kurnaz şampiyonayı 4’üncü sırada tamamladı.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, MİLLİ HALTERCİLERİ TEBRİK ETTİ

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ’23 Yaş Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda madalya kazanan Gökhan Özenoğlu ve Mehtap Kurnaz için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "Güney Kıbrıs’ın Limasol şehrinde düzenlenen ’23 Yaş Altı Gençler Avrupa Şampiyonası’nın ilk gününden bu yana ülkemize madalyalar kazandıran Ferdi Erdal, Emrah Çalışkan, Hacer Demirel ve Ayşegül Çoban’dan sonra bugün de Gökhan Özenoğlu ve Mehtap Kurnaz kazandıkları madalya ile bizleri sevindirdi. Bu madalyaları kazanarak Türkiye’nin başarılarını uluslararası arenada duyuran milli sporcularımızı tebrik ederim. Hala devam eden şampiyonada sporcularımızın ülkemize daha da büyük başarı ve madalyalarla ile döneceklerine inancım tam. Milli haltercilerimizi ve onların başarısında emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum."


CİHAN