Halterde ''Mutlu'' aday

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, Türkiye Halter Federasyonu'nun 31 Ekim'de yapılacak genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Halterde Mutlu aday
05 Ekim 2012 Cuma 12:35 tarihinde eklendi, 1.372 kez okundu.

 

Halil Mutlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, spor kariyerine nokta koyduğu 2008 yılına kadar 10 kez Avrupa, 6 kez dünya, 3 kez de olimpiyat şampiyonu olduğunu, 20'nin üzerinde dünya rekoru kırdığını hatırlattı. 
     
Bu zorlu süreçte sporcu arkadaşları ve basın mensupları ile yan yana, omuz omuza olduklarını, hüznü ve sevinci birlikte paylaştıklarını dile getiren Mutlu, bugün Türkiye Halter Federasyonu başkan adayı olarak basının karşısına çıktığını kaydetti. 
     
Halil Mutlu olarak her şeyini borçlu olduğu halter sporuna vefa borcunu ödemek, Türk sporunun bu lokomotif branşını yeniden eski günlerine döndürmek için elini taşın altına sokması gerektiğini düşündüğünü anlatan Mutlu, ''Camiamızın yoğun taleplerini dikkate alarak yaptığımız istişareler neticesinde, bugün federasyon başkanlığına adaylığımı resmen açıklıyorum'' dedi. 
     
''Federasyonumuzu kurumsal bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz'' 
     
Mutlu, Türkiye'de halterin Naim Süleymanoğlu'nun Bulgaristan'dan gelişiyle bir ivme kazandığını ve başarıların ardı ardına geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi: 
     
''Fakat elbette daha önceki dönemlerde de haltere verilen büyük emekler vardır. Bu emekler gözardı edilemez. Türkiye halterde her zaman dünyanın söz sahibi ülkeleri arasındadır. Türk halterine yönetici, antrenör, sporcu ve hakem olarak hizmet eden herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Allah kısmet eder camiamız teveccüh gösterirse, Türk halterine bundan böyle federasyon başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Genel kurulda göreve getirilmemiz halinde öncelikle federasyonumuzu kurumsal bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. Halterde teknik, idari, finansal konularda, medya, iletişim, tanıtım alanında, sponsorluk çalışmalarında görev dağılımı yapılacak, tek adam yönetimi değil, ekip çalışması tercih edilecektir. Halter için en önemli sorunlardan biri yeterli tesislere sahip olunamamasıdır. Haltercilerimize çok daha sağlıklı, modern çalışma ortamları hazırlamak öncelikli görevlerimiz arasında olacaktır.'' 
     
Türk halterinin çözülemeyecek hiç bir sorunu bulunmadığını dile getiren Mutlu, doğru yöntemlerle çalıştırılmaları ve iyi motive edilmeleri halinde teknik kadro ve sporcuların arzulanın başarı için yeterli oldukları düşüncesini taşıdığını bildirdi. 
     
İlk hedef 2012 Rio - 
     
Halil Mutlu, seçilmesi halinde ilk hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türk halterini yeniden madalyalara ulaştırmak olacağını ifade etti. 
     
''Orta vadedeki hedefim ise inşallah 2020 yılında İstanbul'da yapılması planlanan olimpiyat oyunlarında Türk halterini dünyanın zirvesine çıkarmaktır'' diyen Mutlu, şöyle devam etti: 
     
''Bunun için yapılması gerekenleri biliyoruz ve inşallah ivedilikle hayata geçireceğiz. Bir spor dalının başarısı tanıtımına bağlıdır. Bunu çok iyi biliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde Türkiye'de halteri daha yaygın hale getirmek ve daha geniş kitlelere sevdirmek için çalışmalar yapacağız. Halteri okullara, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO), Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) sokmak, kulüplerimizi ekonomik olarak güçlendirmek, belediyeler ve kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak halter kulüplerinin sayısını artırmak öncelikli çalışmalarımız arasında olacaktır.'' 
     
Konuşmasının ardından Mutlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
     
Bir gazetecinin, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine Mutlu, ''Naim Süleymanoğlu ile sürecin başından beri görüşüyoruz. Kendisi aday değil, beni destekliyor'' dedi. 
     
Mutlu, 2005 yılındaki doping cezasıyla ilgili yöneltilen bir soruya da ''Hiçbir zaman geçmişte kalan biri olmadım. O nedenle artık o konulara da girmeyeceğim. Sadece şunu söyleyebilirim, doping konusunda, WADA ile federasyon arasındaki protokole sadık kalarak, sporcuları temel olarak baştan bilinçlendirme eğitimleri vereceğiz'' yanıtını verdi. 
     
Halil Mutlu'nun basın toplantısını, milli güreşçi Şeref Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda eski ve aktif sporcu da izledi.