Halterde Türkiye'nin altın günü

Mersin'nde yapılan 17'nci Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenen halter müsabakasında 53 kilo bayanlar halter müsabakasında Ayşegül Çoban, silkmede 110 kilo kaldırarak oyunların rekorunu kırdı ve altın madalya kazandı.

Halterde Türkiyenin altın günü
22 Haziran 2013 Cumartesi 20:58 tarihinde eklendi, 1.126 kez okundu.
Erdemli Kapalı Spor Salonu'nda 6 sporcunun podyuma çıktı 53 kilo bayanlar müsabakalarında Ayşegül Çoban silkmede 110 kilo kaldırarak oyunları rekoru kırarak altın madalya kazandı. 96 kilo kaldıran Emine Şensoy gümüş madalya kazanırken, Fransız sporcu Manon Lorentz ise 95 kilo kaldırarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı kiloda koparmada ise Emine Şensoy 6 yarışmacının katıldığı koparma dalında 82 kilo kaldırarak altın madalya kazandı. Aynı kiloda yarışan diğer Türk sporcu Ayşegül Çoban ise 82 kilo kaldırarak gümüş madalya, İtalyan sporcu Manon Lorentz ise 79 kilo kaldırarak bronz madalyanın sahibi oldu. 
 
3 ALTIN, 3 GÜMÜŞ 
 
Halterde böylelikle Türk Milli takımı şu ana kadar 3 altın, 3 gümüş madalya aldı. Ödül töreninde konuşan Halter Federasyonu başkanı Tamer Taşpınar, çok güzel bir gün yaşadıklarını belirterek, "2 altın ve 2 gümüş madalya daha kazandık. Hedefimiz bugünü 5 altınla kapatmak olacak. Altın madalya kazanan sporcularımızı kutluyorum. Buradan antrenörlerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah halterde altın madalyalarımızı arttıracağız" dedi. 
 
Akdeniz oyunları rekorunu kıran Ayşegül Çoban ise, "Akdeniz oyunları rekoru kırdığım için çok mutluyum. Antrenmanlarda 115 kilo kaldırıyordum ama olmadı. Federasyon başkanımıza, antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Bize çok yardımcı ve destek oldular" diye konuştu.
 
Koparmada altın madalya alan Emine Şensoy ise mutlu olduğunu, bir altın bir gümüş alarak bu madalyaları Türk halkına armağan ettiğini söyledi.