Hamaney ile Haniye görüştü

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin halkı ve direnişini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Hamaney ile Haniye görüştü
12 Şubat 2012 Pazar 17:09 tarihinde eklendi, 1.716 kez okundu.

Dini liderin ofisinden yapılan açıklamaya göre Ayetullah Hamaney, Gazze'deki Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye'yi kabulde yaptığı konuşmada Filistin sorununa değindi. 
    
Halkların özellikle de İslam ümmetinin, Filistin davasını ve direnişini desteklediğini belirten Hamaney, Filistin halkının direnişini kıracak girişimlere karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi. 
    
Bölgedeki halk hareketlerinde Filistin halkı ve diğer direniş gruplarının rolü olduğuna değinen Hamaney, zaferin de yine direniş ve mücadeleyle elde edileceğini bildirdi. 
    
Ayetullah Hamaney, Haniye'ye hitaben ''Sizin ve diğer çok sayıdaki kardeşlerimizin direnişinden tereddütümüz yok. Halkın da Filistin direnişinden başka beklentisi yok'' ifadesini kullandı. 
    
Filistin'i İslam'ın meselesi ve kendi konuları olarak gördüklerini kaydeden Hamaney, ''İran, Filistin davasında sadık ve kararlıdır. Her zaman Filistin halkı ve direnişinin yanında yer alacak'' diye konuştu. 
    
İsmail Haniye de Filistin davasına desteklerinden dolayı İran halkı ve devletine teşekkür etti ve İran İslam Devrimi'nin 33. yıl dönümünü kutladı. 
    
''Tüm Filistin topraklarının işgalden kurtarılması, direnişe devam edilmesi, teslimiyetçi müzakerelere karşı olunması ve Filistin davasının bir İslam davası olduğu'' yönündeki stratejilerine olan bağlılıklarını belirten Haniye, ''İlahi vaade, Filistin halkının kesin zaferine ve İsrail'in yok oluşuna'' dair inancını yineledi.