Hamaney'den Türkiye'ye saldırı emri

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, Beşar Esad'ı devirme girişimlerine misilleme olarak, Suriyeli muhalifleri destekleyen ülkelere saldırı emri verdiği iddia edildi

Hamaneyden Türkiyeye saldırı emri
23 Ağustos 2012 Perşembe 21:52 tarihinde eklendi.

 

İngiliz Daily Telegraph gazetesinden Con Coughlin'in gündeme getirdiği iddianın kaynağı "Bazı Batılı istihbarat servislerinin üst düzey yetkilileri".
 
Ancak Coughlin, bu kaynakların adını açıklamadığı gibi hangi istihbarat servislerinde görev yaptıklarına dair de herhangi bir bilgi paylaşmadı.
 
Habere göre, Hamaney, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Devrim Muhafızları'nın uluslararası operasyonlardan sorumlu Kudüs Gücü'ne Suriye karşıtı koalisyona karşı harekete geçme emri verdi.
 
"CEZASIZ KALMAYACAKLAR"
 
Konsey toplantısında sunulan raporda da Esad'ın devrilmesinin ardından İran'ın Hizbullah örgütüne erişim imkanının kısıtlanacağına yer verildiği iddia edildi.
 
Raporun sonuç bölümünde, İran rejiminin Batı’ya 'kırmızı çizgilerini' göstermesi gerektiği, böylece Suriyeli muhalifleri destekleyen ABD, İsrail, İngiltere, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’a, 'eylemlerinin cezasız kalmayacağı' konusunda bir uyarı gönderilmiş olacağı vurgulandı.
 
İRAN KINAMIŞTI
 
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi, önceki gün yaptığı açıklamada Gaziantep’teki terör saldırısıyla ilgili olarak “Türkiye’nin Suriye'deki terör gruplarına yönelik desteği sadece bu ülkedeki günahsız insanların hayatını kaybetmesine neden olmuyor.
 
Belki Türkiye verdiği bu destekle kendi güvenliğini de tehlikeye sokmuş oluyor. Türkiye, şimdi bir iç krizle karşı karşıya kalmış durumdadır. Ankara, Suriye’ye karışacağına ve bu ülke için düşmanca beyanat vereceğine kendi iç işlerini çözmeye baksın" demişti.
 
İran yönetiminden yapılan açıklamada, Gaziantep'teki terör saldırısı kesin bir dille kınanmıştı. Rus Kommersant gazetesi de saldırının Türkiye'nin Suriye'ye yönelik müdahalesi için kullanılacağını iddia etmişti.
 
Hürriyet