Hamas ve El Fetih görüştü

Rakip Filistinli örgütler Hamas ve El Fetih'in yöneticileri, uzlaşma anlaşmasını hayata geçirmek için ilerleme kaydetmek amacıyla Gazze'de bir araya geldiler.

Hamas ve El Fetih görüştü
04 Aralık 2011 Pazar 23:57 tarihinde eklendi.

 

Filistin Devlet Başkanı ve El Fetih lideri Mahmud Abbas ile Hamas lideri Halid Meşal arasında 24 Kasım'da Kahire'de yapılan kritik görüşmeden sonra iki örgütün temsilcileri arasındaki bu ilk toplantıda, taraflar, altı ayı aşkın süredir askıda bulunan Filistin uzlaşmasını nihai hale getirmek için uygulayacakları yöntemleri birbirlerine iletmek ve işbirliği yapmak konusunda anlaştılar.
 
El Fetih yetkilisi Diyab el-Luh, görüşmede ayrıca bir hükümet kurulması ve iki tarafın elindeki siyasi mahkumların serbest bırakılması konularını ele aldıklarını belirtti.
 
Filistin Devlet Başkanı ve El Fetih lideri Mahmud Abbas ve Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, Filistin mutabakatı için 24 Kasım'da Mısır'ın başkenti Kahire'de yaptıkları iki saat süren başbaşa görüşmenin ardından, görüş ayrılıklarını büyük ölçüde giderdiklerini ve yeni bir sayfa açtıklarını bildirmişti.
 
Abbas gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aramızda hiçbir görüş ayrılığı yok. Tek bir sorumlulukla ortak gibi çalışmak konusunda görüş birliğine vardık" demişti.
 
Meşal de "Halkımıza, Arap ve Müslüman dünyasına, Filistin halkını ilgilendiren her konuda işbirliği yapmak için yeni bir sayfa açtığımız güvencesi vermek istiyoruz" diye konuşmuştu.
 
İki liderin seçimlerin planlandığı tarihte yapılması konusunda görüş birliğine vardıkları açıklanmıştı.