Hamas'tan ateşkese ret

Hamas'ın siyasi büro lideri Halid Meşal, “Önce ateşkes sonra müzakere formülünü kabul edemeyiz. Önce abluka bitmeli” dedi.

Hamastan ateşkese ret
23 Temmuz 2014 Çarşamba 21:58 tarihinde eklendi.
Hamas Lideri Halid Meşal'den ateşkese yönelik bir açıklama geldi.
 
İnsani yardım için kısa süreli ateşkese hazır olduklarını söyleyen Meşal, kalıcı ateşkes için ise anlaşmayı işaret etti.
 
Meşal, "Önce ateşkes sonra müzakere formülünü kabul edemeyiz. Önce abluka bitmeli" dedi. 
 
'GAZZE'NİN ENERJİSİ KALMADI'
Ateşkes konusu Türkiye'de de 4 bakanın katıldığı toplantıda ele alındı. Erzurum'daki Reform İzleme Grubu Toplantısı'nda söz alan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kalıcı ateşkes sağlayacak bir çerçeve üzerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren Davutoğlu, şunları dile getirdi:
 
"Son günlerde sayın Mahmud Abbas'ın Ankara ziyareti sonrasında çok yoğun bir ateşkes çabamız var. Dün akşamdan bu yana ABD Dışişleri Bakanı sayın Kerry ile iki kez görüştüm. Biraz önce toplantı esnasında da Katar Dışişleri Bakanı ve Hamas yetkilileriyle iki kez görüşme yaptım. 
 
Çok yoğun bir şekilde kesin kalıcı bir ateşkes sağlayacak bir çerçeve üzerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ama alandaki durum gittikçe kötüleşiyor. Herhangi bir şekilde mazur görülebilir bir tablo olmamasına rağmen hala çok çekingen bir dil kullanılması ve İsrail'in saldırganlığı karşısında açık bir dil kullanılmamasını anlamak mümkün değil. 
 
Maalesef Gazze'de hastaneler de dahil olmak üzere dizel stokları neredeyse tamamen tükenmiş durumda. Bu da tam bir alarm haberidir. Saldırıda yaralananlar için dahi hastanenin jeneratörlerini çalıştıracak enerji altyapısı kalmamış durumda. Acilen tedbir alınmak üzere piyasadan satın alınıp Gazze'ye gönderilmesi için talimatlar verildi, harekete geçildi."