Hamile kadın saldırıdan nasıl kurtuldu?

Kars’ta iki aile arasında muhtarlık seçiminde başlayan anlaşmazlığın arazi tartışması yüzünden alevlenmesinin ardından pompalı tüfekle bir

01 Eylül 2009 Salı 16:43 tarihinde eklendi, 1.222 kez okundu.

Kars’ta iki aile arasında muhtarlık seçiminde başlayan anlaşmazlığın arazi tartışması yüzünden alevlenmesinin ardından pompalı tüfekle bir evin taranması sırasında hamile Umut Kök, masanın altına saklanarak hem kendi hem de çocukları ile bebeğinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Gelirli Köyü'nde 15 kişinin yaralandığı, 11 kişinin tutuklandığı kavgadan sonra jandarmanın aldığı güvenlik önlemleriyle sessizlik hakim oldu.Hamile kadın, saldırıdan masanın altına girerek kurtuldu

Kars kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki 80 haneli Gelirli Köyü'nde muhtarlık seçimlerinde başlayan husumet, geçen Cumartesi günü ot biçmek için tarlaya giden Kök ailesinin akrabaları Muhittin Yaramaz, oğlu Barış Yaramaz ile Yıldız Alp ve iki oğlu arasında taşlı- sopalı kavgayla yeniden alevlendi. Arazi yüzünden kavga, köy girişinde devam etti. Jandarmanın güçlükle bastırdığı meydan kavgasında Kök Ailesi’nden 9, Alp ailesinden 6 kişi yaralandı. Kars Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilen Kök Ailesi’nden yaralı 9, Alp Ailesi’nden de 2 kişi aynı gün tutuklandı.
 

Pazar günü geceyarısı ise Kök ailesinin evine baskın düzenlendi. Pompalı tüfek ve bira şişelerinden yapılmış molotof kokteylin kullanıldığı saldırıda, Enver ve Erhan Kök kardeşlere ait evler, hasar gördü. Sap halindeki kuru buğday başakları ise ateşe verildi. Evin önünde bulunan traktör ile otomobile de pompalı tüfekle ateş edildi. Can kaybı olmayan bu saldırıdan sonra köyde jandarma önlem aldı.
 

Gelirli Köyü’nde yaşanan dehşetin ardından sessizlik hakim oldu. Dün akşam köyde önlem alan jandarma, sabah saatlerine kadar giriş- çıkışı denetledi. Otları, tezekleri yakılan, pencere ve camları kırılan Kök ailesi de saldırının izlerini silmeye çalışıyor. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangın sabah saatlerinden yeniden başlayınca Kök ailesi kendi imkanlarıyla yangını tamamen söndürdü. Evin kırılan pencereleri ise cam yerine naylonlarla kapatıldı.
 

Saldırıya uğrayan evde bulunan Kök ailesinin 9 aylık hamile gelini Umut Kök, silahların ateşlenmesinin hemen ardından masanın altına girerek canını kurtardığını bildirdi. Saldırının yapıldığı odada uyuduklarını anlatan 29 yaşındaki Umut Kök, silah sesleriyle birlikte iki kız çocuğunu da alarak masanın altına saklandığını belirtti. Umut Kök, “Bir anda silah sesleri kulaklarımızı sanki sağır etti. Hemen iki kızımı alarak Mermilerden korunmak için masanın altında çocuklarımla birlikte yere yattık. Ne olduğunu anlayamadık ve yaklaşık 20 dakika boyunca ateş altında kaldık. Camlar kırıldı, yangın karanlığı aydınlattı. Doğum yapmak üzereyim ve çok korktum” diye konuştu.
 

Umut Gök’ün eşi Erhan Kök de köyde bulunan ailesinin can güvenliğinin olmadığını söyledi. Erhan Kök, “Saldırının yaşandığı gece, kardeşim Enver, kız kardeşim Güler Karataş’la birlikte 8 can evdeydik. Kör bir kurşuna denk gelmemek için yerlerde süründük. Gelirli köyünde yaşama umudumuz azaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. En önemlisi can güvenliğimiz yok. Jandarma gece geliyor, çevrede güvenliği sağlıyor ama sabah saatlerinde gidiyor. Çok korkuyoruz” dedi.