Hamile kadına ırkçı saldırı

Fransa'nın kuzeydoğusunda yer alan Thionville'de 3 aylık hamile kadın başörtüsünden dolayı ırkçı saldırıya uğradı

Hamile kadına ırkçı saldırı
04 Aralık 2013 Çarşamba 16:34 tarihinde eklendi.

Fas asıllı olduğu belirtilen 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Leyla P., komşusunun sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını kaydetti. Sabah eşinin işe gitmesinden sonra çöpü evin bahçesinde bulunan konteynere bıraktığını kaydeden Leyla, daha sonra komşusunun çöpün dağıldığı yönündeki uyarısıyla yeniden bahçeye indiğini kaydetti. Kendisini bekleyen komşusunun önce sözlü sonra ise fiziki saldırısına uğradığını kaydeden Leyla, "iğrenç pis yabancı, ülkene geri dön" ifadelerine maruz kaldığını daha sonra komşusunun boğazını sıkarak yüzüne yumruk attığını ifade etti. Tek sorunun başörtüsü olduğunu ifade eden genç kadın, hamile olduğunu söylediği halde saldırganın hiçbir acıma duygusu göstermediğini ve olayın kendisini aşağılamak için bir provokasyon olduğunu vurguladı.

Olaydan sonra hastahaneye kaldırılan hamile kadının vücudunda birkaç kez boğma teşebbüsü ile orantılı ödem ve ezilmeler bulunduğu kaydedildi. 7 gün rapor verilen mağdur kadın, Thionville polis karakoluna giderek şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Eşinin sonradan İslam'ı seçen bir Fransız olduğunu belirten 24 yaşındaki kadın, ''Daha önce de posta kutumuza dilimlenmiş domuz jambonu ve muz kabuğu bırakmışlardı.'' ifadelerini kullandı. Yaşadığı olaydan dolayı büyük zorluk çektiğini belirten Leyla P, psikolojik destek aldığını ve bir an önce taşınmak istediğin kaydetti.


CİHAN