Hamile kadına tekme atan saldırgan tutuklandı

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde 1 çocuk annesi 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye (32) parkta spor yaparken saldıran Mehmet Tanrıbilen’e polis, kullandığı aracın plakasından ulaştı ve gözaltına aldı.

Hamile kadına tekme atan saldırgan tutuklandı
10 Aralık 2016 Cumartesi 06:18 tarihinde eklendi.
MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde 1 çocuk annesi 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye (32) parkta spor yaparken saldıran Mehmet Tanrıbilen’e polis, kullandığı aracın plakasından ulaştı ve gözaltına aldı. Hem görgü tanıklarının hem de saldırıya uğrayan Ebru Tireli’nin teşhis ettiği Tanrıbilen’in, tarım ilaçları satan babasının işyerinde çalıştığı ortaya çıktı.
 
Çarşamba günü meydana gelen olayda Ebru Tireli’ye, “Bir daha burada spor yapmayacaksın” diye bağırıp ayakkabısıyla suratına vuran ve hamileyim diye yalvarmasına rağmen kadına tekme atmayı sürdüren saldırgan Tanrıbilen, imdat çığlıkları üzerine kaçmıştı. 
 
‘İLK VUKUATI DEĞİL’ İDDİASI
Tanrıbilen ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, olay anında başka yerde bulunduğunu anlattı. Oturduğu mahalle sakinleri ise, Tanrıbilen’in 6 ay önce yine aynı bölgede yürüyen bir kadına, “Burada ne işin var. Evine git” diye bağırdığı ileri sürüldü. Dün adliyeye sevk edilen Tanrıbilen nöbetçi mahkemece tutuklandı. 
 
 
 
 
'KIZIMIZ OLACAK'
Akın Tireli, eşi Ebru’nun psikolojik olarak yaşananlardan çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: “Buralardan bir hafta uzaklaşıp ortamdan kurtulması lazım. Çok büyük yükün altına girdi. Sadece kendi yaşadığı olay değil, olayın bu kadar büyüyeceğini düşünmedi. Eşimin yaşadığı Türkiye’de son olsun ve sanık en ağır cezaya çarptırılsın.” 
 
‘KILIÇDAROĞLU ARADI’
Eşinin saldırı sonrası kontrolleri sırasında bebeklerinin cinsiyetini de öğrendiklerini, bir kızlarının daha olacağını anlatan Akın Tireli, sözlerini şöyle bitirdi: “Çok destek gördük. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aradı, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.”. 
 
 
 
 
'EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ'
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın ‘Seçilmiş Kadınlar ve İnsan Hakları Paneli’ne katıldı. Ebru Tireli’yle ilgili soru üzerine de Kaya, "İl müdürlüğümüz Ebru Hanım’a ulaştı. Psikososyal destek vermek istediğimizi, hukuki olarak da takipçi olacağımızı ilettik" dedi. 

DHA