Hanefi Avcı'ya tahliye yok

'Devrimci Karargah Örgütü' davasında tutuklu sanıklardan 7'si tahliye edilirken, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Hanefi Avcıya tahliye yok
08 Ağustos 2012 Çarşamba 20:28 tarihinde eklendi.

 

''Devrimci Karargah Örgütü'' davasında tutuklu sanıklardan 7'sinin tahliyesine karar verilirken, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Ulaş Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. 
     
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 16 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. 
     
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın büyük salonunda yapılan duruşmaya çok sayıda izleyicinin katılması nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. 
     
Duruşmada, sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından talepler alındı. Mahkeme heyeti talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. 
     
Verilen aradan sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hakan Soytemiz, Tamer Taş, Onur Erkut, Ağca Kaya, Tuncay Yılmaz, Ersin Sarıçam ve Deniz Küçükbumin'in, tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. 
     
Heyet, Hanefi Avcı ve Ulaş Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın ise kuvvetli suç şüphesi ve tutuklamaya alternatif koruma tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı. 
     
Duruşma 5 Ekim'e ertelendi. 
     
Tahliyelerin ardından davada tutuklu sanık sayısı 11'e düştü. 
     
İddianameden- 
     
Dava dosyasındaki 4 ayrı iddianamede, tutuklu sanık eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, ''Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım'', ''yargı görevini yapanı etkileme'', ''soruşturmanın gizliliğini ihlal'', ''terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme'', ''ikametinde ele geçirilen ruhsatsız silahlar nedeniyle 6136 sayılı yasaya muhalefet'' ve ''zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme'' suçlarından toplam 23 yıl 4 ay ile 51 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 
     
Hanefi Avcı'nın kullandığı telefon hattının sahibi olduğu öne sürülen Nejdet Kılıç'ın, ''Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak'' ve ''6136 sayılı yasada belirlenen bıçakları izinsiz bulundurmak'' suçlarından 9 ile 18 yıl arasında hapse çarptırılması talep edilen iddianamede, diğer sanıkların da 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması öngörülüyor. 
     
Dava dosyası, son olarak, ''Devrimci Karargah terör örgütü üyesi oldukları'' iddiasıyla yargılanmaları istenen 14'ü tutuklu 16 sanıkla ilgili açılan dava dosyasıyla birleştirilmişti.