Hangover 2 rekorla geldi

Merakla beklenen 'Hangover 2' ABD'de tüm zamanların en iyi açılış yapan komedi filmi oldu. 'Karayip Korsanları'nın dördüncü filmi ise Türkiye'de zirveye yerleşti.

Hangover 2 rekorla geldi
30 Mayıs 2011 Pazartesi 16:52 tarihinde eklendi, 1.639 kez okundu.

 

Rob Marshall'ın yönettiği 'Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde' serinin önceki halkaları gibi box office listelerine bir numaradan girdi.
 
ABD'de şu ana kadar 152 milyon dolar hasılat elde eden film, Türkiye'de de ilk haftasında 469 bin seyirci tarafından seyredilerek zirveye yerleşti.
 
Serinin ilk filmi ABD'de 305 milyon dolar, ikincisi 423 milyon dolar, üçüncüsü ise 305 milyon dolar hasılat elde etmişti. Serinin bütün bölümleri Türkiye'de de 1 milyon seyirciye ulaşmıştı.
 
Türkiye'de gişenin bir diğer başarılı filmi ise 'Hızlı ve Öfkeli 5' oldu. Film 4 haftada 500 bin seyirci tarafından izlendi.
 
Son haftalarda gösterime giren yerli filmler ise beklenin çok altında kaldı. Misafir 5 bin, Şov Bizinıs 13 bin, büyük umutlarla vizyona giren 'Türkan' ise 36 bin seyirciye ulaştı.
 
HANGOVER FIRTINASI
ABD'de ise gişenin bir numarası, merakla beklenen 'The Hangover Part II' oldu. 'Hangover 2' ilk haftasında ABD'de 118 milyon hasılat elde etti. Böylelikle tüm zamanların en iyi komedi filmi açılış rekorunu kırmış oldu.
 
Bir diğer dikkat çekici şey ise, devam filmlerinin gişedeki başarısı. Keza, ABD listelerinde ikinci sırada 'Kung Fu Panda 2', üçüncü sırada ise 'Karayip korsanları 4' yer alıyor. (Rakamlar: Boxofficeturkiye.com, imdb.com)

NTV