"Hani kafasına sıkacaktı?"

Kenan Evren'in hakim karşısına çıkacak olmasını köşesine taşıyan Star yazarı Babahan neler yazdı?

Hani kafasına sıkacaktı?
03 Nisan 2012 Salı 10:29 tarihinde eklendi.

 

Hani kafasına sıkacaktı
 
Eylül’ün yargılanması talepleri seslendirildiğinde “Mahkemeye çağırırlarsa, kafama bir kurşun sıkarım” demişti. Ahmet Kaya’nın şarkısındaki gibi başı belada çünkü belli ki, tabancasını unuttu helada. 
 
Evet, Kenan Evren’den bahsediyorum. 
 
Hani, şu yaşını büyütüp idam ettirdiği gençler için “Asmayıp da besleyecek miydik!” diyen darbeciden. 
 
“Yetmez ama evet” diyenlerle kafa bulanların yüzü kızarıyor mudur, bilemem ama 12 Eylül’ün yargılanmasına yarın başlanıyor. 
 
Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın sağlık durumlarıyla ilgili Adli Tıp raporu gelmediği için ifadeleri alınamayacak ama müdahil olmak isteyenlerin başvuruları değerlendirilecek. Elbette bu davadan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yaşlarının küçültülerek idam edilmeleri kararı çıkmasını beklemiyoruz. Ancak bir darbenin zanlılarının yargılanıyor olmasını önemsiyoruz. 
 
Bu davanın Türkiye’de darbe geleneğinin kapandığının yargı eliyle ilan edilmesi olduğuna inanıyoruz. 
 
Bakın, son dönemde yaşananlar medyanın darbe süreçlerindeki rolünün önemini bir kez daha ortaya koydu. 
 
Üniversitede kılık-kıyafeti düzenleyen anayasa değişikliği için ‘’411 el kaosa kalktı’’ diye manşet atıp AK Parti’nin kapatılması davasının işaret fişeğini atanlar, 4+4+4 yasası görüşülürken sessiz kaldıkları için Türkiye rejim tartışması içine girip gerilmedi. 
 
Medya değişimden hala nasibini tam alamadı ama darbecilerin ve darbe girişimcilerinin yargı önünde hesap vermeye başlaması sonucu ‘’zoraki demokrat’’ oldu.
 
Buna da şükür... 
 
Ergun Babahan/Star