Hani O Türk, Blair'e suikast düzenleyecekti

İngiltere’de eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’e suikast grişimi ve Mumbai benzeri silahlı saldırı planlamaktan suçlanan Erol İncedal beraat etti.

Hani O Türk, Blaire suikast düzenleyecekti
26 Mart 2015 Perşembe 15:16 tarihinde eklendi.
İngiltere’de eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’e suikast grişimi ve Mumbai benzeri silahlı saldırı planlamaktan suçlanan Erol İncedal beraat etti.
 
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey’de yargılanması süren 27 yaşındaki İncedal’ın bugünkü duruşmada jürinin kararıyla beraat ettiği öğrenildi.
 
İngiliz basınının aktardığına göre, İncedal, jüriye ağlayarak teşekkür etti.
 
2013 yılının ekim ayında tutuklanan ve o tarihten beri yargılanması devam eden İncedal, 'terör eylemlerinde kullanılabilecek bomba yapımına dair belge bulundurmaktan' suçlu bulunmuştu.
 
Ancak davanın bugünkü oturumunda, hakkındaki en ciddi suçlamalar olan İncedal’ın eski Başbakan Tony Blair'e ya da bir dizi hedefe eş zamanlı saldırılar planlamak iddiaları reddedildi.
 
Üst güvenlik tebdirleri ve gizlilik nedeniyle sadece sınırlı sayıda gazetecinin takip ettiği davada bazı tanıklar perde arkasında ifade verdi. İfadelerin yarısından fazlası da kamuoyu veya basına duyurmadan verildi.
İngiltere’de hukuk öğrencisi olan İncedal’ın otomobilinde bomba yapımını anlatan bir hafıza kartı ve eski Başbakanlardan Tony Blair ve eşi Cherie Blair’in ev adresleri bulunmuştu. Bilgisayarında IŞİD ile ilgili aramalar tespit edilen İncedal hakkında savcılık, İncedal’ın Suriye'den bir kişiyle temasa geçerek Tony Blair'in de olduğu bazı kişilere suikast düzenlemeyi veya Hindistan’ın Mumbai kentinde düzenlenen bir dizi saldırı planladığını iddia etmişti.
 
Hakkındaki suçlamaları reddeden İncedal'ın bomba yapımı belgesi bulundurmak suçundan aldığı ceza haftaya belli olacak.

DHA