'Hani siz milliyetçiydiniz?'

Manisa'daki mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, Pensilvanya ile birlikte hareket etmekle suçladığı MHP'yi bu sözlerle eleştirdi.

Hani siz milliyetçiydiniz?
01 Ağustos 2014 Cuma 20:32 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günün ikinci mitinginde Manisa'daydı.
 
Burada halka seslenen Erdoğan, MHP başta olmak üzere muhalefet partilerine yüklendi.
 
Pensilvanya ile birlikte hareket etmekle suçladığı MHP'yi eleştiren Erdoğan, Devlet Bahçeli'ye "Hani siz milliyetçiydiniz?" diye seslendi.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
Bu seçimde CHP ve MHP bir araya geldiler. Pensilvanya ihanet şebekesini de yanlarına aldılar. Bir ortak aday çıkarttılar, toplam oy oranları yüzde 1 bile olmayan partiler de buna katıldı.
 
MHP, kendi milletvekillerini, il başkanlarını dinleyen MHP'ye tuzak kuran şantaj yapan Pensilvanya ile bir araya geldi. Kim bu Pensilvanya? Ülkesine ihanet eden, ülkesinin sırlarını kaydeden bunları istihbarat örgütlerine veren bir şebeke. Ülkenin başbakanını, bakanlarını, genelkurmay başkanını, kuvvet komutanlarını, MİT Müsteşarını dinleyen bir şebeke.
 
Bahçeli hani siz milliyetçiydiniz, hani vatanseverdiniz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir şebekeyle hareket ediyorlar. Şimdi çıkmış Türkmenler üzerinden istismar siyaseti yapıyor. Biz Türkmenlere yardım ulaştırmaya çalışırken, Pensilvanya'nın uzantıları Adana'da MİT TIR'larına baskın yaptı. Bahçeli sen bu milleti enayi mi zannediyorsun?
 
Millete utanmadan sıkılmadan Türkmenelini ihmal ettiğimizden bahsediyorsun. Senin hayatında Türkmenlere gram desteğin oldu mu? TÜrkmenlere bu kadar önem veriyordunuz da Adana'ya neden sesiniz çıkmıyor, Pensilvanya'ya neden kapıkulu oluyorsunuz?
 
MHP yönetimi gerçekten zor durumda, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Yanlış bir yola girdiler ve nasıl çıkacaklarını bilmiyorlar. CHP ve Pensilvanya MHP'yi uçuruma sürüklüyor. MHP Genel Başkanı da sabah akşam hakaretler sarf ederek beceriksizliğini örtmeye çalışıyor. Ne kadar örteceksiniz. Öyle bir aday buldunuz ki; evlere şenlik. Mızrak çuvala sığmıyor. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şiiri'ni birbirinden ayıramayacak kadar bu ülkenin yabancısı."
 
İnlerine gireceğiz demiştik, daha da devam edeceğiz. Şimdi bunlardan birisi çıkmış diyor ki; 'Soruşturmalarla ilgili Başbakan'ı bilgilendirdik.' Sizde zerre kadar onur varsa, kimin bilgilendirdiğini açıklayın."
 
'SOMA'NIN YARALARINI SARIYORUZ'
Soma'da hayatını kaybeden madencilere gerekli yardımları yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Yaraları sardık sarıyoruz, milletçe onları unutmayacağız. Burada hep baretli kardeşlerimi görürdüm ama şu anda burada yoklar. Ama onların ruhları burada" dedi.
 
İHSANOĞLU'NA İSTİKLAL MARŞI TEPKİSİ 
Erdoğan öncesinde ise Kahramanmaraş'ta vatandaşlara hitap etti, buradaki mitingde de hedefinde muhalefet vardı. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı üzerinden yüklenen Erdoğan, ''Monşer adayınıza İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Profesör diyor ki beyit okudum. O beyit değil kıta. Beyit 2 mısradan oluşur, kıta 4 mısradır. Bunu öğrenememişsin'' ifadesini kullandı.
 
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
 
''CHP ve MHP tabanına bu adayı zorlattılar. Bahçeli ne diyor. Evime çocukları gönderip Andımız'ı okutacakmış. Bahçeli sen çocukları çatı adayınızın evine gönder. Monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı’nı öğretsinler. Ben çarkçı Kemal’i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Diyor ki 'Ben orada öyle bir şey demedim.' Güya bu bir profesör. Diyor ki 'Ben beyit okudum.' Ey profesör bu bir kıta. Beyit 2 mısradan oluşur, kıta 4 mısradır. Bunu öğrenememişsin. Senin her yerin profesör olsa ne yazar. Dürüst ol dürüst. Yalan söyleme. Sürçü lisan ettik de. Siyasetin bu inceliklerini kavrayamadı. Ama vakti de yok.
 
'CHP HİTLER'İN İZİNDEN GİDEN İSRAİL'E SAHİP ÇIKIYOR'
CHP kurulduğundan beri İsrail'in yanında yer alıyor. CHP tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yapıyor. CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü. Hatta Hitler'in safında yer almıştı. Bugün de Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor. CHP, kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor.
 
'AZERİ ASKERLERİNİ STALİN'E BU CHP TESLİM ETMİŞTİ'
Bu CHP var ya bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin'in askerlerine işte bu CHP teslim etmiş, Boraltan Köprüsü'nün karşısında alçakça şehit edilmelerini işte bu CHP izlemiştir. O Azeri kardeşlerimiz, ne demişti biliyor musunuz? Şehit edilmeden önce, 'Bizi Stalin'in askerleri değil, siz bizi öldürseydiniz de bizi onlara teslim etmeseydiniz' diyorlardı.
 
Susmak yok, doğruları söylemeye devam edeceğiz. Mevcut MHP yönetimi Pensilvanya'nın da oyuncağı oldu. MHP'nin Genel Başkanı gerçekten çok zor durumda. MHP Genel Başkanı yaptıklarını tabanına izah edemez duruma geldi. CHP'yi, Pensilvanya'yı tabanına anlatamıyor.
 
Gazze'deki katliamın üzerini örtmek, İsrail'in işini kolaylaştırmak için içeride ellerinden geleni yapıyorlar. CHP'ye bakıyorsunuz Irak'ta adaletsizliği destekliyor. Bakıyorsunuz Mısır'da darbecileri destekliyor. Bakıyorsunuz Suriye'de eli kanlı, zalim rejimi, Esed'i destekliyor, yüzbinlerce insanın katilini destekliyor. Gazze'de de İsrail işini rahat görsün, rahat soykırım yapsın diye bizi susturmanın mücadelesini veriyorlar. Susmak yok, hakkı söylemeye devam edeceğiz.''
 
KAHRAMANMARAŞ'A HIZLI TREN MÜJDESİ
Bu arada Erdoğan, Hızlı Tren ağına Kahramanmaraş'ı da ekleyeceklerini, proje çalışmasının bu yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.