Hanımağa’nın yalısı satıldı

Son dönemde sosyeteye yaptığı Umre organizasyonları ile isim yapan İçkale Otelleri’nin patroniçesi Nadire İçkale’nin Çengelköy’deki yalısı satıldı.

Hanımağanın yalısı satıldı
06 Nisan 2011 Çarşamba 08:41 tarihinde eklendi, 3.960 kez okundu.

 

Ekonomist dergisinden Okhan Şentürk'ün haberine göre, Nadire İçkale’ye ait olan ve 27 Ağustos 2010 tarihinde Asya Katılım Bankası’na(Bank Asya) geçen yalı 15 Aralık 2010 tarihinde Aktif Elektrik Mühendislik ve Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Ltd’ye satıldı. Satış rakamı hakkında banka tarafından bilgi verilmezken, yalının yaklaşık 18 milyon dolar karşılığı el değiştirdiği ifade ediliyor.
 
Her hafta satışını duyurduğumuz Boğaziçi yalılarından biri daha el altından satıldı. Bu yalının satış tarihi yaklaşık 3.5 ay öncesine kadar dayansa da satanın kamuoyu tarafından oldukça bilinir bir isim çıkması oldukça önemli. Son dönemde sosyeteye yaptığı Umre organizasyonları gündeme gelen İçkale Otelleri’nin patroniçesi Nadire İçkale’nin, Çengelköy’deki yalısı satıldı.
 
Çengelköy İskele Caddesi’nde yer alan yalının satış prosedürü biraz karışık. Nadire İçkale’ye ait olan yalının tapusu 27 Ağustos 2010 tarihinde Asya Katılım Bankası(Bank Asya) adına tescil edildi.
 
Bank Asya da 15 Aralık 2010 tarihinde de yalıyı, Aktif Elektrik Mühendislik ve Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Ltd’ye sattı. Şirketin en büyük hissedarı, İstanbul Ticaret Odası’nın(İTO) ticari sicil kayıtlarına göre Mehmet Akif Dökmeci olarak görülüyor. Satış rakamı hakkında bilgi verilmiyor Çengelköy’de yer alan yalının satış rakamı hakkında gerek Bank Asya, gerekse Dökmeci Ailesi kanadından bilgi verilmezken, yalının yaklaşık 18 milyon dolar karşılığı el değiştirdiği ifade ediliyor.
 
Yalı haberlerini en iyi duyuran yayın olarak öne çıkan Ekonomist’in ulaştığı bilgilere göre bir süredir satış masasında olan Çengelköy’deki Nadire İçkale Yalısı, 1000 metrekare bahçe içerisinde 800 metrekare taban oturumuna sahip. Üç katlı yalının bahçesinde bir yüzme havuzu ile dört araçlık otoparkı yer alıyor. 1994 yılında faaliyete başladı Yalıyı satın alan Aktif Elektrik Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Ltd, 1994 yılında faaliyete başlamış bir şirket.
 
Şirketin ana faaliyet alanını elektrik ve elektronik cihazların imalatı, ithalatı ve bu alandaki projelerin gerçekleştirilmesi oluşturuyor. Şirketin ortakları arasında Mehmet Akif Dökmeci, eşi Fatma Tanju Dökmeci ve Mustafa Melih Dökmeci yer alıyor. 7 milyon 500 bin TL sermayeye sahip şirkette en büyük hisse 6 milyon 750 bin TL ile Mehmet Akif Dökmeci’ye ait. Diğer iki ortağın 375’er bin TL tutarında sermayeleri bulunuyor.