'Hapse girmelerini istiyorum'

Kraliyet ailesinin 'Çıplak fotoğraf' krizi bir türlü bitmek bilmiyor

Hapse girmelerini istiyorum
18 Eylül 2012 Salı 13:22 tarihinde eklendi, 1.197 kez okundu.

 

İngiliz Kraliyeti'nin veliahtı Prens William ve eşi Kate, prensesin Fransa'da tatildeyken gizlice çekilen üstsüz fotoğraflarını yayımlayan Fransız Closer dergisi yayımcı şirketi Mondadori hakkında dün Fransa'da dava açtı.
 
Kraliyet ailesi adına yapılan açıklamaya göre fotoğrafların kullanımına yasak getirilmesi ve çiftin mahremiyetinin ihlali dolayısıyla gördüğü zararın karşılanması istendi.
 
Closer dergisinin yayın müdürü Laurence Pieau, çiftin "sokaktan görülebildiğini" söylerken "Bu fotoğraflarda şok etkisi yaratacak hiçbir şey yok. Plajlarda gördüğünüz milyonlarcası gibi, genç bir kadının üstsüz olarak güneşlendiğini gösteriyor" dedi.
 
'BENİ ARASA DA BASARIM' 
 
Fotoğraflar dün de aynı yayın grubunda olan İtalyan dergisi Chi tarafından kullanıldı. Haberi manşetten veren dergi editörü Alfonso Signorini twitter hesabından, "Kraliçe şahsen arasa bile yayımlarım" mesajını yazarken, Mondadori'nin başkanı olan eski İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi'nin kızı Marina, basın özgürlüğünü savunarak, fotoğrafların yayımlanmasında büyütülecek bir görüntü olmadığını belirtti. Dergi yazarları, "Kate, Alice Harikalar Diyarı'nda yaşamıyor. Böyle şeylerin olabileceğini bilmesi lazımdı" dedi.
 
"HAPSE GİRMELERİNİ İSTİYORUM"
 
Haberi yayımlayan ikinci gazete olan, Birleşik Krallık ülkelerinden İrlanda'da, Irish Daily Star isimli tabloid gazete de, baskılar nedeniyle kapanmak üzere. 
 
Gazetenin sahibi Richard Desmond, fotoğrafları yayımlayan editörü Mike O'Kane'i eleştirerek, gazeteyi kapatmayı düşündüğünü belirtti ve yönetim kurulunun toplanmasını talep etti. 
 
Öte yandan olaya fazlasıyla sinirlendiği belirtilen Prens William'ın "Tazminat değil, Kate'i üzenlerin hapse girmesini istiyorum" dediği öğrenilirken, eşi Kate'in, annesi Diana gibi magazinciler yüzünden acı çekmesine izin vermeyeceğini söylediği iddia edildi.
 
"ELİMİZDE DAHA AÇIK FOTOĞRAFLAR VAR"
 
Closer dergisinin yayın müdürü Laurence Pieau tepkileri abartılı bulduğunu belirtirken, ellerinde çok daha açık fotoğraflar olduğunu ama bunları kullanmadıklarını kaydetti ve "Belki dünyada başka gazeteler bunları kullanır" dedi. 
 
Pieau ayrıca dünyaca ünlü bir çiftin böyle samimi görüntülerinin son derece doğal olduğu gibi, haber değeri de taşıdığını sözlerine ekledi.