Harabe evde yaşam savaşı

Adana'da 30 yaşındaki Cemile ile işsiz eşi 40 yaşındaki Mustafa Güler, 4 yaşındaki oğulları Mehmet ile birlikte harabe bir evde yaşam savaşı veriyor.

Harabe evde yaşam savaşı
23 Ekim 2014 Perşembe 12:27 tarihinde eklendi.
Güler çifti, merkez Seyhan İlçesi 5 Ocak Mahallesi'nde büyük bölümü yıkılmış, kalan bölümleri yıkılmak üzere olan terk edilmiş harabe evde kalıyor. Burada yaşayan aileye, mahalle sakinleri evlerinden yemek getirerek yardım ediyor. 13 yıl önce eşi ile kaçarak evlendiğini anlatan Cemile Güler, bu nedenle ailesinin de kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Eşinin ailesinin de kendilerini kabul etmediğini belirten Güler, şöyle dedi:
 
"Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eşim 40 yaşında diye kimse iş vermiyor. 4 yaşındaki oğlumuzla birlikte sokakta kaldık. Kira ödeyecek paramız yok. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, kaymakamlığa, belediyeye her yere gittim yardım istedim. Kimse bizimle ilgilenmedi. Eşim sokakta kağıt topluyor, günde 10 lira kazanıyor. O da oğlumuzun süt ekmek parası. Oğlum bazen 'anne neden evimiz' yok diye soruyor, cevap veremiyorum. Geceleri hava çok soğuk oluyor. Isınacak hiçbir şeyimiz yok. Bazen ben, bazen de eşim battaniyenin içinde oğlumuza sarılarak ısıtmaya çalışıyoruz. Devlet, Suriye'den gelenlere yardım ediyor. Bize neden etmiyor? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?"
 
"İŞ VE EV İSTİYORUZ"
 
Kimseden para yardımı beklemediklerini vurgulayan Güler, eşine iş verilmesini, başlarını sokabilecek bir evleri olmasını istediklerini anlatırken, "Çocuğum ekmek istiyor, alamıyorum. Çocuğumun karnını doyurmak için komşulardan yemek dileniyorum. Bu çok zoruma gidiyor. Çocuğumun anaokuluna gitmesi gerekiyor ama gönderemiyorum. Kış geldi, yağmurlar başladı. Duvarlardan, tavanlardan tüm yağmur içeri geliyor" diye konuştu.