"Haram lokma yediniz mi yemediniz mi?"

DP 11. Olağan Büyük Kongresi Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Haram lokma yediniz mi yemediniz mi?
02 Şubat 2014 Pazar 17:09 tarihinde eklendi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 47 günde Türkiye'nin neredeyse memlekete yurt dışından ithal polis ve savcılar getirecek duruma geldiğini belirterek, "Tek bir sorunun cevabını vermek yerine, hukuk dört bir koldan kuşatma altına alındı. Kasetler, komplolar yeni yeni üretildi. Bunca paniğe, baskıya, zorbalığa gerek yok. Bunca yalana, riyaya yer yok. Sorular açık ve basit. Cevaplar da açık ve basit olmalı. Haram lokma yediniz mi yemediniz mi? Millet bu soruların cevabını aramakta." dedi.

DP 11. Olağan Büyük Kongresi Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı. Divan başkanlığına Sinop İl Başkanı ve eski Bakan Yaşar Topçu seçildi. Kongreye, eski başbakanlardan Tansu Çiller, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de bir telgraf gönderdi.

Genel Başkanlığa yeniden aday olan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, özgürlüklerin kısıtlandığı, hukukun askıya alındığı, hesap vermekten kaçan keyfi ve zorba bir iktidara karşı hep beraber mücadele vermek zorunda olunduğunu ifade etti. "Artık çuvala sığmıyor. Ayakkabı kutularından taşan hukuksuzluklar, kimsenin kuşkusu olmasın milletimizin gönlüne de sinesine de sığmamaktadır. Milletimiz sizden cevap bekliyor." diyen Uysal, milletin desteğini alanların bugün kılıktan kılığa, şekilden şekile girdiğini kaydetti.

"TÜRKİYE 47 GÜNDE NEREDEYSE İTHAL POLİS VE SAVCI GETİRECEK DURUMA GELDİ"

Milli iradeye ne kadar inanıyorlarsa yargı bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne de o derece inandıklarını vurgulayan Uysal, "47 günde Türkiye, neredeyse memlekete yurt dışından ithal polis ve savcıları getirecek duruma gelmiştir. Tek bir sorunun cevabını vermek yerine, hukuk dört bir koldan kuşatma altına alındı. Kasetler, komplolar yeni yeni üretildi.

Bunca paniğe, baskıya, zorbalığa gerek yok. Bunca yalana riyaya yer yok. Sorular açık ve basit. Cevaplar da açık ve basit olmalı. Haram lokma yediniz mi yemediniz mi? Millet bu soruların cevabını aramakta. Milletten aldığınız gücü, yetkiyi kendi çıkarlarınız için haksız yere kullandınız mı kullanmadınız mı?

Milletin emanetine ihanet etiniz mi, etmediniz mi? Sizlere de bizlere de yazık değil mi? Bütün bu yaptıklarınıza değer mi? Nasıl bakacaksınız, size güvenen milyonlarca vatandaşın yüzüne? Ne diyeceksiniz elleri nasırlaşan babaya, evine haciz gelen kardeşlerinize, iş bulamayan umutsuz gençlerimize ne diyeceksiniz?" dedi.

Türkiye'nin bugün sanal bir gündemle meşgul olduğuna dikkat çeken Uysal, iktidar partisi başta olmak üzere Meclis tablosu içerisinde bulunan bütün siyasi hareketlerin, bir kutuplaşma içerisinde dar bir alana siyaseti hapsettiğini belirtti. Uysal, işte bu noktada Türkiye'de öncelikle siyaseti demokratikleştirmek gerektiğini kaydetti.

Bu sarmaldan çıkarabilmek adına Türkiye'nin kendisine yeni bir yol tarifi yapmak zorunda olduğunu dile getiren Uysal, "Bugün Türkiye, bundan 5 yıl öce İran hangi ithamlarla karşı karşıyaysa, bu büyük devlet bugün maalesef aynı ithamlarla karşı karşıyadır. Komşularını hangi sözlerle itham ettiyse, bugün Türkiye aynı sözlerle itham edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bugüne kendi coğrafyasında, kendi bölgesinde hiçbir zaman iç çatışmaların tarafı olmamıştır." diye konuştu.


CİHAN