Harcamalarınızı biraz kısın yatarak teminatlı sağlık sigortası yaptırın

Sigarayı azaltarak, kuaför ya da eğlence masraflarınızı biraz kısarak sağlığınızı garanti altına alabileceğinizi biliyor muydunuz?

Harcamalarınızı biraz kısın yatarak teminatlı sağlık sigortası yaptırın
19 Ekim 2012 Cuma 10:33 tarihinde eklendi, 1.031 kez okundu.

Sağlığınızı ihmal etmeyin, yatarak teminatlı sigorta yaptırın

Sağlıkta yatarak tedavi avantajı

 
Sigarayı azaltarak, kuaför ya da eğlence masraflarınızı biraz kısarak sağlığınızı garanti altına alabileceğinizi biliyor muydunuz? Yatarak tedavi teminatlı özel sağlık sigortası yaptırarak daha düşük primle, ciddi ve tadavi gerektiren hastalıklara karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz.
 
Sağlık konusunda kaderci bir milletiz. Oysa ki iyi bakım, erken teşhis gibi etkenlerle pek çok kişinin tehlikeli hastalıklardan kurtulduğunu biliyoruz. Aslında en önemli zenginliğimiz sağlığımız ve sağlıklı olduğumuz taktirde mutlu oluruz, para kazanırız, hayatı daha iyi yaşarız. Peki hiç kendinize "sağlıklı olmak için ne yaptınız" diye sordunuz mu?
 
Sigarayı azaltmanız bile yeter!
 
Doktora bile gitmeyi ihmal ediyoruz. Örneğin sigarayı bırakarak ya da azaltarak, bir ayakkabı ya da pantolan eksik alarak, ayda bir gece dışarıya çıkmayarak, saç boyamızı evimizde yaparak, kuaför harcamalarımızı biraz kısarak, kısacası günlük hayatımızın rutinlerinde yapacağımız ufak oynamalarla kendi sağlığımızı güvence altına alabiliriz. 
 
Yatarak tedavi yaptırabilirsiniz
 
Özel sağlık sigortası primleri yüksek geliyorsa en azından yatarak tedavi teminatı yaptırarak ciddi ölümcül ya da bakım gerektiren hastalıklara karşı kendimizi güvence altına almış oluruz.  Örneğin günde bir paket sigara içen bir kişi, sigaraya ayda yaklaşık 200 lira öder ve bu para sigarasının markasına göre 300 liraya kadar çıkabilir. Oysa ki kişi sigarayı bırakarak ya da azaltarak kendisine özel sağlık sigortası yaptırsa, geleceğini güvence altına almış olur. Sıra beklemeden, istediğiniz doktor ve hastaneyi seçerek, daha iyi şartlarda bakılarak hasta olduğunuzda daha hızlı iyileşebilirsiniz.
 
Ayda yaklaşık 50 lira bütçe ayırmanız yeterli
 
Özel sağlık sigortası firmalarından derlediğimiz verilere göre 35 yaşında bir erkek kendisine yıllık yaklaşık 537 liraya yatarak sağlık sigortası yaptırabiliyor. Ve yatarak tedavilerinin de yüzde 100'ü karşılanıyor. Yine 35 yaşında bir kadın yıllık 739 liraya tedavilerinin 100'ünü karşılayan sigorta yaptırabiliyor. Kısacası sağlığınıza ayda 50-60 hatta 70 lira gibi bir para ayırmanız yetiyor. 
 
Toplu yaptırmak avantajlı olabilir
 
Fiyatlar firmaya ve yaşınıza göre değişse de ailenizle veya işyerindeki arkadaşlarınızla toplu sigorta yaptırarak primlerinizi biraz daha düşürebilirsiniz. Kadınlar için hamilelikten bir kaç yıl önce sigorta yapılması ve sigorta teminatına hamilelik ve doğum tedavisi masraflarının da ekletilmesi gerektiğini hemen hatırlatalım.
 
Kaderci olmak yerine Avrupalı gibi düşünüp garantici olmakta fayda var. Ayda 50-60 lira gibi bir bütçe ayırarak sağlınızı teminat altına almak için özel sağlık sigortası firmalarının tekliflerine bir göz atın.