Harika çocuk Muhammed

İngiliz futbol veri sitesi Imscouting.com, Beşiktaşlı Muhammed Demirci için özel bir dosya hazırladı, genç yeteneğin güçlü ve zayıf noktalarını tek tek sıraladı

Harika çocuk Muhammed
24 Haziran 2011 Cuma 08:27 tarihinde eklendi, 1.775 kez okundu.

 

İngiltere’de yayın yapan futbolcu veri sitesi Imscouting.com, Beşiktaş’ın genç yeteneği Muhammed Demirci için hazırladığı özel dosyada siyah-beyazlı oyuncuyla ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. “Beşiktaş’ın harika çocuğu Muhammed” başlığıyla yayımlanan dosyada, geleceğin yıldızları arasında gösterilen oyuncuyla ilgili çarpıcı tespitler yapıldı.
 
Muhammed’in tıpkı Barcelona’nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi gibi çocukluk yıllarında büyüme hormonu aldığı hatırlatılarak, “Muhammed, Messi’yle çok sık kıyaslanıyor. Messi gibi Demirci de gençken büyüme hormonları aldı. Kendisini Barcelona’nın almak istediği söylendi, ama ailesi onun Beşiktaş’ta gelişimini tamamlamasını istedi” ifadeleri kullanıldı.
 
Imscouting’in, Muhammed analizinde şu bilgiler yer aldı:
 
Güçlü tarafları: “Muhammed Demirci inanılmaz bir oyun görüşüne sahip bir oyun kurucu. Harika bir doğal yeteneği var. Karar verirken de yaşıtlarına göre çok daha olgun davranıyor. Ofansif orta saha oyuncu hızlı ve topu sürüşü çok iyi. Bu yetenekler onun iyi bir kanat oyuncusu olabileceğinin de göstergesi.”
Zayıf yanları: “Muhammed uzun zamandır spot ışıklarının altında. Her maçta kendisini göstererek özgüvenini arttırmalı. Guti, Almeida, Quaresma ve Simao gibi oyuncularla daha fazla oynayarak kendisini geliştirmeli. Messi gibi zayıf vücudunu çalım atarken kullanmayı öğrenmeli.”
 
Bolu’ya tesis çıkarması

Kartal, Bolu’da kamp tesisi arıyor. Vali İbrahim Özçimen’in daveti üzerine Bolu’ya giden Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, tesis inşaa etmek için Aladağ’da gösterilen arazileri gezdi. Düren, Karacasu’da Vali Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından çiçeklerle karşılandı. Bolu’nun ideal bir coğrafi konuma sahip olduğunu belirten siyah-beyazlı yönetici, “Bolu’nun önemli bir tesisleşme ile sadece Türk takımlarına değil, dünyadaki birçok takıma da ev sahipliği yapabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Milliyet