Harvard Üniversitesi'nde kopya skandalı

ABD'nin ve dünyanın en saygın üniversiteleri arasında gösterilen, Harvard Üniversitesi'ndeki bir lisans programında çok sayıda öğrenci hakkında kopya çektikleri şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Harvard Üniversitesinde kopya skandalı
31 Ağustos 2012 Cuma 15:20 tarihinde eklendi, 2.107 kez okundu.

 

Harvard Üniversitesi yetkilileri, sınava giren 250 öğrencinin yarısından fazlasının kopya çektiğinden veya intihalde bulunduğundan şüphelenildiğini bildirdi. 
     
Associated Press haber ajansının (AP) haberinde, skandalın sınav kağıtlarını inceleyen öğretim görevlisinin farklı öğrencilerin sınav kağıtlarından aynı uzun cümleleri kullandığını belirlemesiyle ortaya çıktı. 
     
Haberde, öğrencilerin üniversitenin hangi lisans programının hangi sınıfından oldukları belirtilmedi. 
     
Kopya çektiği tespit edilen öğrencilere, ilk ihlal uyarısından bir yıl okuldan uzaklaştırmaya kadar varacak cezaların verilebileceği kaydedildi. 
     
Harvard Üniversitesi Başkanı Drew Faust, ''Kopya çekildiğinin kanıtlanması halinde, bu kabul edilemez davranış, üniversitenin dayandığı fikri sorgulamaya bir ihanet olacaktır'' dedi. 
     
Harvard Üniversitesi'nin ilgili bölümünün Lisans Eğitim Dekanı Jay Harris yaptığı açıklamada, Harvard'da kopyanın yaygın olduğuna ilişkin bir delilin bulunmadığının altını çizdi. 
     
AP'ye konuşan Harris, ''Önümüzde duran gerçekler, sadece bir bölümle ilgili bir problem olduğu yönündedir. Öğrencilere ve yaptıklarına bakarak, bunun genelde Harvard öğrencilerini temsil ettiğini söylemeye gönlüm el vermezdi'' dedi.