Hasan Ataman Yıldırım savunmasını yaptı

Ergenekon Davası'nda savunmasını yapan tutuklu sanık emekli yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, mütalaayı ve 2 saatlik savunma süresini eleştirdi.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 19:46 tarihinde eklendi.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda mütalaaya ilişkin savunmasını yapan tutuklu sanık emekli yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, 2 saatlik savunma süresini eleştirerek," Bana ve avukatlarıma savunma için süre kısıtlaması hukuka aykırıdır, kabul etmiyorum. 

Bu psikolojik baskıdır. Bu durum savunma hakkının engellenmesidir" dedi. Mütalaayı eleştiren Yıldırım, "İddia makamının yazdığı metinde, somut fiil yok, fiil-fail bağlantısı ortaya konmamış, fiil sonuç bağlantısı yok. Benim hukuka aykırı eylemim yoktur. İddia makamının yazdığı metin bir mütalaa değildir, yok hükmündedir. Mütalaayı reddediyorum" diye konuştu. "Dava siyasidir" diyen Yıldırım, "Bütün iddiaları çürütmeme rağmen, sanki hiç savunma yapılmamış gibi birçok iddia kes yapıştır yöntemiyle aynen savcılık mütalaasına yazılmış.

TSK başta olmak üzere, Türkiye'nin vatansever insanlarına karşı sahte belgelerle komplo kuruluyor, halk korkutulmaya çalışılıyor ama Türk milleti artık gelinen bu aşamada gerçekleri görüyor ve korkmuyor" ifadelerini kullandı. Mahkeme Heyeti, tutuklu sanık eski Yarbay Mustafa Dönmez'in savunması sırasında sarf ettiği bazı sözler nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Mütalaaya ilişkin toplam 3 sanığın son savunmasının alındığı duruşma yarın saat 09.30'a ertelendi.
 
82 SANIĞIN SAVUNMASI ALINDI
 
2 bin 271 sayfalık mütalaanın sunulmasının ardından 15 Nisan 2013'te savunmalarının alınmasına başlanan davada bugüne kadar aralarında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Osman Yıldırım ve Muzaffer Tekin'in de bulunduğu 37 tutuklu sanık son savunmasını yaptı.

Öte yandan 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel aralarında bulunduğu 45 tutuksuz sanık da mütalaaya ilişkin savunmalarını gerçekleştirdi. Davada 66'sı tutuklu 275 sanık yargılanıyor.

DHA