Hasan Cemal'i kim şikayet etti?

Mehmet Ali Birand, Başbakan'ın medya yöneticileriyle yaptığı toplantının en çok eleştirilen, ancak ismi telaffuz edilmeyen şahsını yazdı

Hasan Cemali kim şikayet etti?
20 Aralık 2011 Salı 14:13 tarihinde eklendi, 1.653 kez okundu.

 

Toplantıya katılan yönetici düzeydeki bazı köşe yazarlarının da isim vermeden eleştirdiği o gazeteciyi bugün Mehmet Ali Birand yazdı. 
 
Birand da isim vermedi ama öyle bir tarif etti ki bu kişinin Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni ve Habertük gazetesi yazarı Yiğit Bulut olduğu açığa çıktı. 
 
Hasan Cemal, kendini savunmamalı
 
Başbakan'ın geçen ay medya sahipleri ve Genel Yayın Yönetmenleriyle yaptığı ve hala tartışılan toplantısında bende vardım. Bu güne kadar hiçbir şey yazmamamın nedeni, bazı meslekdaşlarımın tutumundan utanmamdır. Orada öylesine konuşmalar yapıldı, hele biri vardı ve öylesine çağdışı ve bir gazeteciye yakışmayan  öneriler yaptı ki, konuyu açmamayı tercih ettim. Bu zat, kendi Genel Yayın Müdürü tarafından yerden yere vurulmasına rağmen, hala aynı gazetede yazıyor ve üstelik bir TV Haber Kanalını yönetiyor.
 
Bu toplantının diğer talihsiz olayı, aynı gazetecinin, Hasan Cemal'in Kandil söyleşilerini şikayet etmesi ve "Bu konuda birşey söylemeyecek misiniz?" diye adeta Başbakanı kışkırtması ve Erdoğan’ın da, adını vermeden Hasan Cemal'in PKK lideriyle görüşmesi ve kitap yazmasını eleştirmesiydi.
 
Daha öncelerde ben de PKK lideri Öcalan ile konuşmuş ve kitapta yazmıştım. Demek ki, Öcalan veya ondan sonraki liderlerle konuşan, Kürt konusunda kitap yazan her gazeteci, bunu para kazanmak için yapıyordu (!) Başbakanın bu mantığı karşısında donup kalmıştım. Aramızda ilk davrana Yasemin Çongar olmuştu. Kibarca ancak çok net şekilde tepki gösterdi de, o konuşmanın asıl hedefi olan Hasan Cemal başta olmak üzere, hepimizin namusunu kurtardı.
 
Hasan, sonradan yazdığı yazılarda doğrusunu yaptı ve kendini savunmadı.
 
Savunmaması gerekiyor. Zira yaptığı, dünyada gazetecilik diye bir meslek varsa, o işin hakkın veren herkesin yapması gerekendi. İyi ki Kandil'e gitti, iyi ki Karayılan  ile görüştü ve kitabını yazdı. Böylece resmi politikanın dışındaki görüşleri de dinleyebildik. Barışa nasıl gidilebileceğini daha sağlıklı şekilde öğrenebildik.
Teşekkürler Hasan...