Hasankeyf’e yeni gezi güzergahı

Batman'ın Hasaykeyf ilçesinde Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde yeni gezi güzergâhının açılışı yapıldı.

Hasankeyfe yeni gezi güzergahı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:32 tarihinde eklendi.

Açılışa; Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Gercüş Kaymakamı Âdem Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, Müze Müdürü Tenzile Uysal, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açış konuşmasını yapan Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, tarihi Hasankeyf ilçesinde gezilecek yerlerinin sadece kale ve civarından ibaret olmadığını belirtti. Taşkın, "Amacımız ilçemizin tarihi ve görülmeye değer yapılarının gelen ziyaretçiler tarafından gezilmesini sağlamaktır. Bu amaçla bu tarihi mekânlara giden yolu daha rahat kat etmek için 800 metrelik bir yolu parke taşları ile döşedik." dedi.

Tarihi Zeynel Bey Türbesi'nden başlayan yol Artuklu Hamamı'na, oradan da köprü ayaklarına kadar uzanıyor. Ayrıca yol üzerine Türkçe ve İngilizce yön levhaları asıldı.

Güzergah boyunca Müze Müdürlüğü tarafından İngiliz Newcastle Üniversitesi arşivlerinde bulunan yüz yıl öncesine ait Hasankeyf fotoğrafları sergilenirken, davetliler bu fotoğraflar eşliğinde tarihi kentin keyfini çıkardı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, etkinliğe katkılarından dolayı Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ve Gercüş Kaymakamı Adem Ergül’ birer plaket verdi


CİHAN