Hasarlı eve ne elektrik ne su

Sakarya'da 1999 Marmara depreminin ardından 31 Aralık 2009'a kadar tanınan sürede güçlendirme ruhsatı alınmayan orta hasarlı binaların elektriği ve suyu kesilmeye başlandı.

Hasarlı eve ne elektrik ne su
05 Aralık 2011 Pazartesi 13:28 tarihinde eklendi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ile Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ekipleri, orta hasarlı binaların elektriğinin ve suyunun kesilmesi için çalışmalara başladı. 
     
Adapazarı ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan Dispanser Sokak'taki Erhan Yıldırım'a ait orta hasarlı eve giden ekipler tek katlı binanın kesim işlemini yaptıkları sırada ev sahibi Yıldırım, evinin su ve elektrik hizmetinin kesilmesine karşı çıktı. Binasının sağlam olduğunu öne sürerek ekipleri engellemeye çalışan Yıldırım ile ihbar üzerine olay yerine gelen polisler arasında gerginlik yaşandı. 
     
İki çocuğu ve hasta annesiyle yaşadığını ifade eden Yıldırım, kış gününde nereye gideceklerini bilmediğini belirterek, Vali Mustafa Büyük'ün olay yerine gelmesini istedi. 
     
Yıldırım'ın tepkisine rağmen ekipler evin elektrik ve suyunu kesti. 
     
Öte yandan, Pabuççular Mahallesi Sakin Sokak'ta bulunan Ali Vasfi Odabaş'a (80) ait 3 katlı orta hasarlı binaya giden ekipler, bu binanın da elektriğini ve suyunu kesti. 
     
Kesim işlemi sırasında fenalık geçiren Odabaş, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 
     
Odabaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
     
Ev sahibinin kızı Saadet Odabaş (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları binanın az hasarlıdan orta hasarlıya çevrildiğini öne sürdü. 
     
Evlerinin elektrik ve su hizmetinin kesileceğini 3 gün önce öğrendiklerini iddia eden Odabaş, "3 senedir uğraşıyoruz. Evimizde bir şey yok, olsa biz oturur muyuz- Bize 'bina orta hasarlı' diye belge vermediler. Kesmesinler elektriğimizi ve suyumuzu" dedi. 
   
 Kesim işlemine gün boyunca devam edileceği bildirildi.