Hasarlı eve yenisi ile takas

Bu proje ile az hasarlı veya deprem yönetmeliğine uymayan evler yenisi ile takas edilecek.

Hasarlı eve yenisi ile takas
11 Aralık 2011 Pazar 12:12 tarihinde eklendi, 4.229 kez okundu.

 

Aralarında Fi-Yapı, Ukra İnşaat, Rumeli İnşaat gibi 20 inşaat firmasının yer aldığı projeyle, deprem korkusu yaşayan vatandaşlara birebir takas imkanı sunuluyor.
 
Takas işlemleri Sistem Barter tarafından kurulan takas borsası www.takasdepo.com üzerinden gerçekleştiriliyor.
 
Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, Van depreminden sonra insanların oturdukları binaların depreme dayanıklılığını sorgulamaya başladıklarını, pek çok insan evini satarak deprem yönetmeliğine uygun konut arayışı içine girdiğini belirtti.
 
İlk etapta Van'da evleri hasar gören 5 aileye yeni evlerini teslim ettiklerini ifade eden Besle, şunları söyledi:
 
"Portföyümüzdeki inşaat şirketleriyle görüşerek ev takası projesini hayata geçirdik. Eski evini yenisiyle değiştirmek isteyenlere takasta bulunan 2 bin evden istediğini alma imkanı sunuyoruz.
 
Proje kapsamında evini değiştirmek isteyenlerin gayrimenkullerinin değeri tespit ediliyor. Uzman ekspertizler takas edilecek eve gelerek mülkün değerini tespit ediyor. Mülk sahibine takas borsasında yer alan 2 bin konuttan istediğini alma fırsatı sunuyoruz. Daire sahibi aradaki farkı ödeyerek yeni konutuna istediği zaman taşınabiliyor. Projede Türkiye'nin önde gelen inşaat firmaları yer alıyor. Kentsel dönüşüm projesinin tartışıldığı İstanbul'da daha şimdiden kentsel dönüşüme başladık bile. Oturduğu binanın deprem riski taşıdığını düşünerek yeni bir ev almak isteyen herkese kapımız açık.
 
"TÜRKİYE'NİN TAMAMINDA EV TAKASI YAPACAK"
İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Tekirdağ gibi Türkiye'nin pek çok ilinde ev takası yapacağız. Ülkemizdeki çarpık yapılaşma, inşaattan malzeme kesme gibi eksiklikleri göz ardı ettiğimiz için en küçük depremde, binalarımız kağıt parçası gibi yıkılıyor. Böyle felaketlerden uzak durmanın tek yolu var, o da deprem yönetmeliğine uygun, yeni yapılan özel projeleri değerlendirmek. Evinin depremde ayakta duramayacağına inananlar, evi depremde hasar gördüğü için acil olarak satıp yeni bir gayrimenkul almak isteyenler, saygın konut projelerinde ev alma fırsatı elde ediyor."

NTV