Hasdal'dan operasyona !

‘Ergenekon’da 33 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen Teğmen Çelebi, Bingöl’de savaş pilotu olarak Kobra helikopterleriyle terör operasyonlarına katıldı

Hasdaldan operasyona !
07 Ekim 2011 Cuma 09:37 tarihinde eklendi, 1.615 kez okundu.

 

Ergenekon davası kapsamında “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla 33 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen Teğmen Mehmet Ali Çelebi, geçici görevle Bingöl’e tayin edildi. Bu görevlendirmeyi kendisi istediği öğrenilen ve terörle aktif mücadelede görevli birlikte görevlendirilen savaş helikopteri pilotu Teğmen Çelebi, 20 günlük görevi boyunca Kobra helikopterleriyle terör operasyonlarına katıldı.
 
Teğmen Çelebi, Ergenekon soruşturması kapsamında, “Ergenekon adında TSK içinde hücre örgütlenmesi oluşturmak ve silahlı darbe propagandası yapmak” iddiasıyla 20 Eylül 2008’de tutuklanmıştı. İddianamede, Teğmen Çelebi’nin Ergenekon davası sanıklarından Neriman Aydın ve Kemal Aydın’a bağlı olarak “hücre yapılanması faaliyeti” yürüttüğü iddia edildi.
 
Telefonuna başka numara yüklendi
Mahkeme aşamasında Teğmen Çelebi’nin telefonuna, emniyette gözaltında olduğu süreçte, Hizbut Tahrir örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan bir zanlının telefon rehberinin yüklenmesi skandalı ortaya çıktı.  Çapraz sorgu sırasında hakimin dikkatiyle ortaya çıkan durum emniyete sorulunca “Yükleme sehven yapıldı” açıklaması geldi. Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Teğmen Çelebi savunmasının ve çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından tutuklanmasından yaklaşık 33 ay sonra (975 gün) 21 Mayıs 2011’de tahliye edildi.
 
Görevine döndü
Cezaevinden general ve amiral rütbesindeki komutanlarının omuzlarında uğurlanan Teğmen Çelebi, kısa bir süre sonra ordudaki görevine döndü. Ankara’daki birliğinde göreve başlayan Çelebi, bir süre önce geçici görevle Şırnak’a gönderildi.
 
 “Taarruz Helikopteri” pilotu olan Çelebi, burada terörle mücadelede aktif görevi olan bir birlikte görevlendirildi.
 
Çelebi, zaman zaman Kobra tipi saldırı helikopterleriyle operasyonlara katıldı. Dün geçici görevini tamamlayarak, görev yeri olan Ankara’ya dönen Çelebi, Ergenekon davasının tutuksuz sanığı olarak yargılanmaya devam ediyor.