"Haşhaşilere benzetme nankörlüktür"

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın camiaya yönelik Haşhaşiler benzetmesinin çok yakışıksız bir ifade olduğunu söyledi.

Haşhaşilere benzetme nankörlüktür
15 Ocak 2014 Çarşamba 20:07 tarihinde eklendi.

Başbakanın bu söylemlerinin bir suçluluk telaşı olduğunu belirten Bulut, "Haşhaşiler benzetmesini ayıplıyorum. Çok yakışıksız bir ifade. Her camiada kabahatli insanlar olabilir, ancak tüm camiayı böyle suçlama çok yanlıştır. Bu camia onlara oy verip, iktidara taşıdı. Buna düpedüz nankörlük denir aslında." dedi.

'KANUN ZAYIFLARA VE GÜÇSÜZLERE GEÇİYOR'

MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, Başbakan Erdoğan'ın dün kendisini desteleyen insanları bugün görevlerini yaptıkları için onlara cephe aldığını dile getirdi. "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." ifadesini kullanan Bulut, "Şimdi ben hakim, savcı olsam, kardeşim, babam bir suç işlese 'onlara dokunmayım' denir mi? Başbakanın bu söylemleri bir suçluluk telaşıdır.

Çünkü oğlunu ifade vermeye göndermediği gibi, bir ülkenin başbakanı savcılığın ifadesine başvurmak için getirilmesini isteği bir zanlıyı devletin aracında, yanında gezdiriyor. Aslında savcıların başbakan hakkında da zanlıyı korumaktan dolayı soruşturma açıp işlem yapması lazım. Ama maalesef kanun zayıflara ve güçsüzlere geçiyor. Ama başbakan ve çevresi olduğu zaman geçmiyor. Allah Kur'an'da emrediyor, 'Adaletli olun, iyilik yapın ve yakınlarınıza bakın' deniyor. Bunlar sadece yakınlarına bakmayı almışlar. Bol bol bakmışlar yakınlarına. Adaleti unutmuşlar bu arada." dedi.

'İDDİALARIN ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN BÜTÜN KAPILARI KAPATTILAR'

İktidarın adaleti ve hukuku ellerine geçirmeye çalıştığını savunan Ahmet Duran Bulut, "Adalet kutsal bir kavramdır. Dünyadaki bütün dinler adetli olmayı emreder. Bunlar adaleti ellerine almaya çalışıyorlar. Hukuku kendilerine göre uydurmaya çalışıyorlar.

Bunlar bu vesileyle kurtulmaya çalışıyorlar. Ama ilahi adaletten kurtulmaları mümkün değil. Bunlar 12 yıldır çok suçlar işlediler, çok paralar yediler. Bu iddiaların ortaya çıkmaması için bütün kapıları kapattılar. Toplumu bir patlama noktasına getirdiler." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BÜTÇESİNİN YARISI KADAR BİR PARA GÖTÜRÜLMÜŞ'

Başbakanın Haşhaşiler benzetmesini ayıpladığına da dikkat çeken MHP Milletvekili Bulut, şöyle devam etti: "Çok yakışıksız bir ifade. Her camiada kabahatli insanlar olabilir, ancak tüm camiayı böyle suçlama çok yanlıştır. Bu camia onlara oy verip, iktidara taşıdı. Buna düpedüz nankörlük denir aslında. Bu insanlar oy verirken, bunların yanlışlarına da oy vereceğiz diyecek değiller.

Olayın üstüne gidilmesi çok ahlaki, vicdani ve hukukidir. Buna göz yummak ahlaksızlıktır, bunu engellemek hukuksuzluktur, bunu görmezden gelmek vicdansızlık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır orada. Türkiye bütçesinin yarısı kadar bir para götürülmüş. Buna nasıl sen 'Milli iradeye saldırı' dersin, Allah'tan kork. İlahi adalet var. Buradan kurtarsan yakanı ilerisini ne yapacaksın. Başbakan çok tedirgin, çok gergin ve rahatsız. Sağlıklı kararlar vereceğini sanmıyorum. Bu telaşla önüne gelene saldıracaktır."


CİHAN