Haşim Kılıç, Siirt Akademisi’ni ziyaret etti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Siirt Valili ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan Siirt Akademisi'ni ziyaret etti.

Haşim Kılıç, Siirt Akademisini ziyaret etti
25 Ekim 2013 Cuma 21:36 tarihinde eklendi.


Siirt Valiliği'ne yaptığı ziyaretin ardından, Siirt Akademisi’ni ziyaret eden Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akademi ziyaretine; Vali Ahmet Aydın’ın yanı sıra AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Akademi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt ziyaretinde hizmete girdiğini ifade eden Vali Ahmet Aydın, akademide gençlik destek merkezi, madde bağımlılığı ile mücadele ve rehabilitasyon eğitimlerinin verildiğini, öğrencilerin sınavlara hazırlık destek çalışmalarının da yapıldığını vurguladı.

Vali Aydın, akademide; kütüphane, konferans salonu, sportif çalışmaların yapılabileceği alanlar ile bilgisayar odalarının bulunduğunu belirterek, risk altında yaşayan çocuklara her türlü eğitim desteğinin verildiğini sözlerine ekledi.

İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu da, 2011 yılında PKK terör örgütü saldırısında hayatını kaybeden Kevser Çetin, Nergiz Evin, Zeynep Evin’in isimlerinin Siirt Akademisi’ndeki kütüphane ve konferans salonlarına verildiğini ifade etti.

Başkan Kılıç, akademi girişinde yer alan Çanakkale’de şehit düşen Siirtlilerin bulunduğu bir tabloyu da inceledi. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden kılıç, Siirt Akademisi’nin güzel bir model olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalardan ötürü yetkililere teşekkür etti.

Akademi avlusunda öğrencilerle sohbet eden Başkan Kılıç, öğrencilerin müzik ziyafetine ortak oldu. Akademi ziyareti, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


CİHAN