Haşim Kılıç'ın sözleri sosyal medyayı salladı

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yıldönümünde Başkan Haşim Kılıç'ın yaptığı sert açıklamalar, sosyal paylaşım sitelerinde de büyük yankı uyandırdı.

Haşim Kılıçın sözleri sosyal medyayı salladı
25 Nisan 2014 Cuma 12:12 tarihinde eklendi.
Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yıldönümünde Başkan Haşim Kılıç'ın yaptığı sert açıklamalar, sosyal paylaşım sitelerinde de büyük yankı uyandırdı. 
 
Konuşmasında, Anayasa ve hukukun evrensel ilkelerine göre hareket ettiklerini söyleyen Kılıç, “Yargı, milletin iradesine tuzak kurulacak yer değildir, olmamalıdır” dedi. Son dönemdeki yargıya “paralel devlet” ya da “çete” diye nitelendirilen çok ağır suçlamalar yöneltildiğini vurgulayan Kılıç, “Yargının karşı karşıya kaldığı bu iddianın adı vicdan yolsuzluğudur” dedi. 
 
Aldıkları kararların arkasında olduklarını dile getiren AYM Başkanı, “Hukuk devletinde mahkemeler, emir ve talimatla çalışmadığı gibi, dostluk ve düşmanlık duyguları ile de yönlendirilemez” ifadelerini kullandı. Kılıç, “Bizler gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız” dedi.
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar:
 
Can Dündar @candundaradasi 
Haşim Kılıç, Başbakan'a yeni yolsuzluk atfetti: "Vicdan yolsuzluğu." Ağır. Cüzdan yolsuzluğu kadar ağır. 
 
Fuat Kozluklu ‏@fuatkozluklu 
Haşim Kılıç'tan 'paralel yapı' mesajı: "Yargı milletin iradesine tuzak kurulacak yer değildir"...
 
Ferdan Ergut @FerdanErgut 
Ülkenin Anayasa Mahkemesi Başkanından böyle bir konuşmaya maruz kalmak, iktidar için utanç verici olmalı. 

Yekta Kopan @yektakopan 
Tam "Ben yırttım galiba," derken Cumhurbaşkanı da radara yakalandı. 
 
Ali Rıza Öztürk @alirizaozturk33 
Anayasa Mahkemesi Başkanının konuşmasını dinleyin. Türkiye'nin hukuk devleti olup olmadığını, Türkiye'de hukuk güvenliği olup olmadığını görün 
 
Ahmet Mümtaz Taylan @taylan1789 
AYM Bşk. H.Kılıç konuşmasına mahkemenin "insan onuruna duyduğu saygı"ya vurguyla başladı. Demek AYM'ye de yakında +18 sınırlaması gelecek!.. 
 
Abdülhamit Bilici @ahamitbilici 
Gayrı millilikle bile suçlanan Anayasa Mahkemesi'nin başkanı Haşim Kılıç,hem ithamlara cevap veriyor hem temel hukuk ilkelerini hatırlatıyor 
 
Nurcan Akad @nurcanakad
Hukukun, evrensel hukuk normlarının hatırlatılması, kayda geçirilmesi çok iyi oldu. Haşim Kılıç çok güçlü bir konuşma yaptı. 
 
Mehmet Bekaroğlu @MBekaroglu 
AYM Başkanı çok önemli şeyler söylüyor. Belki çok sert konuşuyor ama söylediklerinin hepsi doğru. Başbakanı ağır bir dille suçladı.