Haşimi'ye idam cezası

Irak mahkemesi, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, gıyablarında idam cezası kararı verdi.

Haşimiye idam cezası
09 Eylül 2012 Pazar 15:06 tarihinde eklendi.

Irak Yüksek Yargı Konseyi resmi sözcüsü Hakim Abdussettar Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Merkezi Cinayet Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, "asılarak idam edilmeleri" cezası verdiğini açıkladı. 

   
Bayraktar, Haşimi ve Kahtan'ın, "adam öldürmeye azmettirmek ve teröre destek vermek" suçundan Terörle Mücadele Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre ceza aldıklarını, temyiz yolunun ise açık olduğunu bildirdi. 
     
Irak’ın başkenti Bağdat’ta gıyabında yargılanmaya devam eden Cumhurbaşkan Yardımcısı Haşimi, yaklaşık dört aydır Türkiye’de bulunuyor. Sünni olan Haşimi, bir ölüm tugayı oluşturarak Şii toplumunun önde gelen isimlerine suikastlar düzenlemekle suçlanıyor.
 
Ankara, Bağdat yönetiminin hakkında Interpol’den Kırmızı Bülten çıkardığı Haşimi’nin Irak’a iadesinin söz konusu olmadığını açıkladı.
 
Haşimi ise hakkındaki iddiaların siyasi bir komplo olduğunu öne sürüyor.