Hasta numarası yapıp bilgisayar çaldı

Kartal’da, bir tıp merkezinde gerçekleşen bilgisayar hırsızlığı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Hasta numarası yapıp bilgisayar çaldı
26 Mart 2013 Salı 10:40 tarihinde eklendi.

 

Kamara kayıtlarında, hasta kılığında tıp merkezine gelen hırsızın doktorların odasına girmesi, temizlik grevlisini uzaklaştırmaya çalışması ve bilgisayarları çalması yer alıyor. 
 
Soğanlık Mahallesi'ndeki tıp merkezinde gerçekleşen hırsızlık şöyle gelişti: Muayene olma bahanesiyle hastaneye gelen hırsız, muayene sırası bekler gibi doktorların odasının önünde bekleyip etrafı kolaçan etti. Kat görevlisinin yerleri temizleme işleminin uzun sürmesi yüzünden sabırsızlanan hırsız, "Abla burayı niye temizliyorsun? Zaten her taraf temiz" diyerek görevliyi uzaklaştırmaya çalıştı. İşini bitiren görevli kattan ayrılınca da sakin bir şekilde odaya giren hırsız içerideki diz üstü bilgisayarı alarak çıktı. Ancak hırsız bununla da yetinmeyerek gözüne kestirdiği ikinci diz üstü bilgisayarı almak için başka bir katta oturup beklemeye başladı. Koridorun boşalmasıyla yine sakin bir şekilde muayene odasına giren hırsız ikinci bilgisayarı alarak dışarıya çıktı. 
 
Bilgisayarların yerinde olmadığının anlaşılması üzerine güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen hastane yetkilileri, hasta kılığında tıp merkezine gelen şahsın bilgisayarları çaldığını gördü. Durumun polise bildirilmesi üzerine, polis de eşkali belirleyerek zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. 
 
Görevliler, hırsızın hasta kılığında geldiğini ve muayene sırası beklemeye başladığını anlattı. Hırsızın niyetini anlayamadıklarını belirten tıp merkezi çalışanları da, kimsenin olmadığı bir anda şahsın bilgisayarları çaldığını belirtti. 
 
 

CİHAN