Hastalara kan, yakınlarına yemek

ANTALYA Kan Bankası adlı grup üyeleri, hastalara kan bağışında bulundu, yakınlarına ise evlerinde yaptıkları yemekleri ikram etti.

Hastalara kan, yakınlarına yemek
08 Şubat 2015 Pazar 14:15 tarihinde eklendi, 3.984 kez okundu.
Antalya'da 2011 yılında sosyal medya üzerinde bir araya gelerek kendilerine 'Antalya Kan Bankası' adını veren gönüllü grup, 'Bugün bana yarın sana' sloganıyla 4 yıldan bu yana yüzlerce hastaya kan ve trombosit bağışında bulundu. Grup kısa süre önce yeni bir karar aldı ve hasta yakınlarının da yemek ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdi.
 
Akdeniz Kan Bankası grubu sözcüsü Emin Balin, üye sayılarının 26 bine ulaştığını belirterek şunları söyledi:
 
"Antalya kan hastalarıyla ilgili pilot il durumunda. Konya, Van, Kayseri, Burdur, Isparta, Muğla, Batman, Erzurum, Diyarbakır gibi illerden gelen hastalar var. Bu hastalara elimizden geldiğince kan ve trombosit konusunda destek veriyoruz. Bir gönüllümüz kan bağışı yapmaya gelirken telefonla aradı ve 'Yemek yemeyin yemekle geliyorum' dedi. O an kafamızda şimşek çaktı. O olaydan bir gün sonra, aramızda küçük çaplı bir deneme yemeği yaptık. Çok da başarılı oldu." 
 
YÜZLERDE GÜLÜMSEME HEDEFLİYORUZ
 
Hastane köşelerinde çocuğuna, annesine, babasına, eşine, torununa, kan arayan mutsuz insanların yüzünde hafif bir gülümsemeyi hedeflediklerini aktaran Balin, "Bugün gönüllülerimizin getirdiği yemekleri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok kantininde hasta yakınlarıyla paylaştık. Evlerde hazırlanmış moral yemeğinin ikramında buluştuk" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yatan hasta yakınları ise bu organizasyonun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi
 
TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALI
 
Bu organizasyonu haftanın bir günü değil, her günü yapmak istediklerini söyleyen Emin Balin sözlerini şöyle zürdürdü:
 
"Günlerce haftalarca hastanede yatan var. Bu hastaların yakınları düzensiz beslenmeleri nedeniyle bedensel ve fiziksel rahatsızlıklar yaşıyor. Biz de onların yanında olup moral vermek, ev yemekleriyle karınlarını doyurmak istedik. Yalnız olmadıklarını göstermek istedik. Bu konuda tek olduğumuzu düşünüyoruz. Tüm Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz. Belki örnek oluruz ve diğer illerimizdeki gönüllüler de şehirlerindeki hastanelerde hasta yakınlarına ev yemekleri ikram eder, bu tür organizasyonlar yapar."