Hastane görevlilerine bıçaklı saldırı

KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne bir yakınını muayeneye getiren C.S., sağlık personeline bıçakla saldırdı.

Hastane görevlilerine bıçaklı saldırı
31 Mart 2015 Salı 17:12 tarihinde eklendi.
KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne bir yakınını muayeneye getiren C.S., sağlık personeline bıçakla saldırdı.
 
Hastanenin güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen C.S.'nin bıçaklı saldırısı güvenlik kameralarına yansıdı.
 
Olay dün gece hastanenin acil servisinde meydana geldi. Hastasının bekletilmesine sinirlenen askerden izinli gelen 21 yaşındaki C.S., önce burada görevli Dr. İsmail Tekin’le tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Dr. Tekin, ‘panik butonuna’ basıp güvenlik görevlilerini çağrınca, C.S. yanında getirdiği ekmek bıçağı ile oradaki sağlık personeline saldırdı. Güvenlik görevlileri, bıçaklı saldırganı etkisiz hale getirdi ve polise teslim etti. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olay, hastanenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Polis merkezine götürülen C.S. hakkında soruşturma başlatıldı.
 
BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI
 
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, bir hasta yakınının, acil servis çalışanlarına yönelik saldırısını kınadı. Başhekim Doğru, meydana gelen saldırı olayını şöyle anlattı:
 
"Dün gece saatlerinde Acil Servisimiz travma bölümüne E.S. adında bir hasta geliyor. Doktorlarımız hastaya müdahale ediyorlar. İlk müdahaleden sonra doktorlarımız hastadan tomografi çekilmesini istiyorlar. Tomografi cihazında başka bir acil hastası olduğundan hastanın 5-10 dakika beklemesine kızan hastanın saldırgan yakını C.S., doktorlarla tartışmaya başlıyor. Acil Servisteki diğer çalışanların bilgisayar üzerinden ‘Panik Butonu’nu harekete geçirmesi üzerine anında olay yerine güvenlik görevlilerimiz intikal ediyor. Bu sırada sağlık çalışanlarına yönelik tehditkar tutumunu sürdüren saldırgan hasta yakını, belinde taşıdığı ekmek bıçağını çıkartarak kendisini acil servisin dışına çıkarmaya çalışan görevlilere saldırmaya devam ediyor. Daha sonra saldırgan hasta yakının polis ve güvenlik görevlilerimiz tarafından etkisiz hale getirilerek dışarı çıkartılıyor. Türkiye’de gün geçtikçe artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir parçası olan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu tür olaylara sebebiyet vererek, sağlık çalışanların can güvenliğini tehdit edip, iş motivesini olumsuz etkileyen kişilerin ise şiddetle cezalandırılmasını istiyoruz."
 
Başhekim Doğru, "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) programına konulan panik butonu sayesinde hastane otomasyon sistemine bağlı 2 bin 500 bilgisayardan hastane çalışanları, kendilerine yönelik bir şiddet eyleminde, şiddet eylemini gerçekleştiren görmeden 'beyaz kod' çağrısını başlatabiliyor ve bu sayede güvenlik görevlilerinin saniyeler içinde olay yerine gelmesini sağlıyor. Böylelikle sağlık personelimize yönelik birçok şiddet eylemi, sağlık personelimiz zarar görmeden önlenmiş oluyor. Dün gece acil servisimiz travma bölümünde yaşanan olay da panik buton sayesinde can kaybı ve yaralanma olayına sebebiyet verilmeden atlatılmış oldu" diye konuştu.

DHA