Hastane kapatılacağı iddiası yol kapattırdı

Ağrı'nın Hamur İlçe Devlet Hastanesi'nin kapatılacağı iddiası üzerine vatandaşlar Ağrı-Van karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Hastane kapatılacağı iddiası yol kapattırdı
04 Nisan 2013 Perşembe 21:56 tarihinde eklendi.

 

Ağrı'nın Hamur ilçesindeki yaklaşık 100 kişi Devlet Hastanesi’nin kapatılacağı iddiası üzerine sokağa döküldü. 
 
Ağrı-Van karayolunu trafiğe kapatan vatandaşlar durumu protesto etti. Vatandaşlar adına açıklama yapan Ali Taylan, 2011 yılında hizmeye açılan 30 yataklı hastanede tek doktorun olduğunu iddia etti. Taylan, "İlçemizde güzel bir hastanemiz var. Neden bu hastanemize sahip çıkılmıyor. Hastanemiz doktorsuzluktan kapanacak. Burası ilçe değil mi buraya da sahip çıkın" dedi.
 
İlçeye milyarlarca yatırım yapıldığını anlatan 84 yaşındaki Cemil Ergül, ise "Hastane yapılmış doktor tayin edilmiş fakat geri alındı. İleri doğru ilerleyin gerilemeyin. Biraz Allah’tan korksunlar neden burası geriliyor. Buraya hizmet yapsınlar, buranın milleti millet değil mi? Hamur ilçesine bağlı köy sayısı Ağrı merkezden fazladır" diye tepki gösterdi.
 
Yol kapatma eylemini duyan Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun Hamur’a gelerek vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Coşkun, "Eyleminizi yaptınız, sesinizi duyurdunuz. Yol kapatmada oluşan araçlarda bekleyen hastalar ve yaşlı insanlar var. Eyleminizi bitirmenizi ve yolu açmanızı istiyoruz. 5 kişilik bir grup oluşturun vali bey ile görüşün" dedi.
 
Hastanenin kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Burak Karabulut, mevcut doktor sıkıntısının her tarafta olduğunu söyledi. Hastanenin hizmetine devam ettiğini söyleyen Karabulut, şöyle devam etti: 
 
"Hastane ile ilgili kapanacak gibi bir durum söz konusu değil. Bunları iddia edenler yalan söylüyor. Sizi galeyane getiriyor. Hastanemizde 3 uzman, 3 de pratisyen hekim görev yapıyor. Kadın doğum uzmanı arkadaşımız ise şuan resmi izinde.

Doktor sıkıntısı sadece burada yok. Diğer ilçelerimizde de var. Bu sıkıntılar birden bitmez. Ama içiniz rahat olsun en kısa zamanda buradaki mevcut sıkıntıları çözeceğiz." Genel Sekreter Karabulut’un konuşmasından sonra ikna olan vatandaşlar 2 saat sonra yolu açtı.

DHA