Hastane personeline anket soruşturması

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, hastane çalışanlarının yüzde 82'sinin mobbing, yüzde 70'inin şiddet mağduru olduğunu ortaya koyan anket çalışmasını yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı ebe Arzu Kara ile sendika temsilcisi hemşire Nurhan Akıllı Üçüncü hakkında soruşturma açtı.

Hastane personeline anket soruşturması
03 Ekim 2013 Perşembe 19:06 tarihinde eklendi.
Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını ve çalışma hayatlarında karşılaştıkları sorunları gündeme getirmek amacıyla kentteki hastanelerde anket çalışması yaptı. İlk olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan, aralarında doktor ve hemşirelerin bulunduğu 85 çalışan arasında yapılan ankette ilginç sonuçlar çıktı.

Ankete katılanların yüzde 70'i şiddet mağduru olduğunu, yüzde 52'si kurum hizmetlerinden memnun olmadığını, yüzde 40'ı yöneticilerin keyfi uygulamalarından rahatsız olduğunu, yüzde 82'si kurum amirleri veya çalışma arkadaşları tarafından en az bir defa mobbinge maruz kaldığını ifade etti.
 
Anket sonuçlarının açıklanmasının ardından hastane yönetimi, aynı hastanenin doğum bölümünde ebe olarak çalışan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Arzu Kara ile acil serviste hemşire olan sendika temsilcisi Nurhan Akıllı Üçüncü hakkında soruşturma başlattı.

Hastanede, yönetime bildirmeden sendikal faaliyet yapıldığı gerekçesiyle açılan soruşturmaya Arzu Kara tepki gösterdi. Arzu Kara, sendika adına yaptıkları çalışmalar hakkında idareye bilgi verme zorunluluklarının bulunmadığını savundu. Arzu Kara, şöyle konuştu:
 
"Hastane yönetimi anket sonuçlarını değerlendirerek sorunları çözmek için çaba sarf etmek yerine, mobbinge başvurmayı tercih etmiştir. Ne de olsa o bunlara göre kolay iştir. Sorunu çözmek yerine probleme dikkat çekenlerle uğraşmak gibi bir ilke edinmişlerdir.

Anket ile ilgili soruşturma açarak savunmamız istenmiştir. Keyfi yönetim ve mobbingin tam anlamını bulduğu bu tarz bir soruşturma ile ilgili biz de hukuki olarak gereğini yapacağız. 'Niye anket yaptınız?' diyerek soruşturma açmayı hangi değer yargısı ile savunuyorlar.

Yöneticilerimiz, sağlık çalışanlarımızın düşüncelerini hoşgörü ile karşılamak yerine vesayet sistemini tercih ediyorlar. Anket sonuçlarını beğenmeyip,. bunun üzerinden intikam hissi ile hareket edenler bize göre nefret suçu işlemektedir. Bu haksız ve hukusuz uygulamayı takip edeceğiz."

DHA