Hastane personeline hacker şoku

Samsun'da Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu yaklaşık 20 kişinin maaş hesaplarına, hackerlar tarafından girildi.

Hastane personeline hacker şoku
15 Ocak 2013 Salı 18:39 tarihinde eklendi.

 

Maaş gününde hesaplardan paralarının çekildiği farkeden hastane personeli, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Olay bugün Samsun'un mirkez İlkadım İlçesi'ndeki Gazi Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Öğle saatlerinde maaşlarını çekmek için özel bir bankanın otomatik para çekme makinesine giden aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu yaklaşık 20 kişi, hesaplarındaki paranın çekildiğini görünce şoke oldu. Maaşlarının hackerlar tarafından çekildiği anlayan hastane personeli, soluğu Emniyet Müdürlüğü ve savcılıkta aldı.
 
Olayı öğrenen diğer hastane çalışanları de panikle bankaya gidip, hesaplarındaki parayı çekti.
 
Gazi Devlet Hastanesi intaniye uzmanı Dr. Teoman Kaynar, "Bazı doktor arkadaşlarımız, hemrişerelerimiz ve çalışanlarımızın maaşları hackerlar tarafından çekilmiş. Kiminden 200 lira kiminden ise 4000 lira para alınmış. Umuyorum ki banka bu mağduriyeti giderecektir. Çünkü arkadaşlarımızın hepsinin borcu var. Hepsi mağdur durumda. Şu an savcılık ve emniyet olayı araştırıyor" dedi. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

DHA